От х:

Днес в x:

Конфискуваха коли и мотопед на пияни шофьори, водач без книжка опита да избяга от полицаи

Шестима нарушители на пътя са хванати през изминалите три дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

На 11 август в 5:50 часа на пътя на разклона за ивайловградското село Одринци е проверен лек автомобил „Киа“, шофиран от 45-годишен от Ивайловград. Използваният дрегер показал, че мъжът шофира след употреба на 3,01 промила алкохол. С протокола за оглед е иззета колата, а мъжът е задържан до 24 часа.

В Районното управление в Харманли е бил задържан неправоспособен, който направил опит да избяга и осуети полицейска проверка. В 15:53 часа на кръстовището между улиците „Цар Освободител“ и „Александър Стамболийски“ униформени са подали звуков и светлинен сигнал за проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Водачът не е спрял и е ускорил скоростта си, но при ляв завой по улица „Д-р Константин Стоилов“ е поднесъл и се е ударил в гараж на дом. След катастрофата с материални щети, водачът е напуснал колата и е хукнал да бяга, но е задържан от служителите. Пробата за алкохол на неправоспособния 32-годишен шофьор е отрицателна, но е отказал да даде проба за наркотици. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

С два акта по ЗДвП и със свалени регистрационни табели се оказал след проверка 35-годишен свиленградчанин. Той е хванат да шофира „Рено“ в Харманли и е отказал проверка за наркотици, за което е бил наказван за същото по административен ред. Образувано е бързо производство, а той е задържан до 24 часа.

В хасковското село Динево автопатрул е проверил мотопед, управляван от 42-годишен жител на селото. Тестът показал 1,22 промила алкохол в издишания въздух. Мотопедът е предаден с протокол, а водачът е задържан до 24 часа по образуваното бързо производство.

На 12 август с фалшива шофьорска книжка е заловен водач в Харманли. Около 17 часа униформени са проверили мотопед „Пиаджо“, управляван от 33-годишен сириец с адрес в Нова Загора. При справка се установило, че представената шофьорска книжка е неистинска. Задържан е до 24 часа.

Същия ден в Димитровград е заловен 38-годишен от село Добрич, шофирал „Сеат“ по улиците на града след употреба на 1,46 промила алкохол. Колата му е иззета, а той е задържан до 24 часа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    БРАВО
    24 0
    14:24, 14 авг 2023
    Сега идете към Авеню и там е пълно с пияни и дрогирани, особено по малките часове по ул.Дунав!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини