От х:

Днес в x:

Недекларирана валута за над 1,4 млн. лв. разкриха на границата ни с Турция

Недекларирана валута с левова равностойност 1 452 181 лева откриха при четири проверки на товарни автомобили през месец юли митническите служители на пункта“Капитан Андреево“.

При най-крупната засечена сума в четирите случая, на 15-и юли, на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация на път от Люксембург през България за Турция. Превозното средство, управлявано от турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини на хладилния агрегат са открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 440 хил. евро.

Три дни след това, са открити недекларирани близо 40 хил. швейцарски франка и 57 хил. евро във фабрична кухина над шофьорската седалка на влекач с полуремарке, превозващ стока от Великобритания през България и Турция за Иран.

При други два случая, на 11 и 12 юли, при проверка на два товарни автомобила с турска регистрация, е открита недекларирана валута с обща левова равностойност малко над 400 хил. лева. Единият от камионите е превозвал стока от Нидерландия за Грузия. При митническата проверка във вътрешността на хладилния агрегат се установява, че са укрити 145 хил. евро. Другият товарен автомобил, е пристигнал на пункта на следващия ден, на път от Нидерландия през България и Турция за Ирак. В хода на проверката в чекмеджето на арматурното табло в шофьорската кабина са открити недекларирани 60 хил. евро.

По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура – Хасково н териториалното отделение в Свиленград.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини