От х:

Днес в x:

Режисьорът Атанас Атанасов сбъдва мечта на хасковска сцена с компилация по Чехов „Смехът на сърцето“

    Сбъдната мечта. Това е за 33-годишния режисьор Атанас Атанасов постановката „Смехът на сърцето“, по която той работи като премиерно заглавие на Хасковския театър Иван Димов“.

    Спектакълът е откриващ 17-ото издание на фестивала „Театър, обичам те!“, който ще се проведе от 18 до 25 юни в Хасково.

    Като асистент-преподавател на класа на Теди Москов в ПУ „Паисий Хилендарски“ Атанас Атанасов беше в Хасково на Студентския фестивал Сцена на края на града, който през миналата година беше проведен за първи път.

    Наследил е обичта си към Чеховите герои покрай професора, при който завършва режисура в НАТФИЗ- Красимир Спасов.

    „ Красимир Спасов успя да ме запали към този автор, а и мен самия ме вълнуват съдбите на обикновените хора. Не обичам графове, принцове и принцеси. Обикновеният човек е по-близък до мен“.

    „Смехът на сърцето“ е заглавие, което обединява две пиеси, разказ и още фрагменти от още няколко текста на Антон Павлович Чехов.

    В тази пиеса всеки може да намери момент, в който да припознае себе си. В центъра на разказа на Атанасов е темата за голямата, истинската любов. „За тази любов, за която не си отделил седем секунди, за да кажеш „обичам те“, но винаги идва часът на равносметката за тези пропуснати секунди, които остават завинаги в теб“, посочи режисьорът.

    Той е доволен от актьорите, на които е поверил ролите-Изабела Николова, Стефан Кондров и Никола Манолевски, на техническия екип за реализацията на детайлите и в крайна сметка и на ръководството на театъра, за възможността да реализира проекта, по който всъщност работи отпреди последните три години.

    „Това е представление за така наречения ад на пропуснатите възможности. Неща, които не сме изказали и са останали на повърхността заради ежедневието и битовите теми. Всеки от нас е имал двоумение дали да кажеш обичам те“, засилва още повече интереса към сюжета Стефан Кондров.

    Премиерата на „Смехът на сърцето“е тази неделя, от 19 ч. в Камерна зала.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини