От х:

Днес в x:

Задържаният за убийството на баща си: Съжалявам за случилото се

    47-годишният Данчо Каналиев, който беше задържан за убийството на баща си в димитровградското село Горски извор, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Милена Петева от Окръжен съд - Хасково.

    Срещу мъжа е повдигнато обвинение, че на 14 юни 2023 г. е намушкал с нож 74-годишния си баща Димитър Каналиев, който починал. По време на днешното заседание стана ясно, че синът страда от епилепсия и е бил лекуван от алкохолна зависимост в психодиспансера в хасковския квартал "Болярово". Във фаталния ден той отново бил пиян. Според адвоката му, Данчо нищо не помни от случилото се. Юристът заяви, че клиентът му трябва да бъде лекуван в болница и поиска по-лека мярка.

    От своя страна Данчо два пъти заяви, че съжалява за случилото се. Той обмислял да продаде къщата в Горски извор и да замине за Турция да се лекува. Преди време живеел с жена на съпружески начала, от която имал дете, но се разделили. 

    Прокурорът по делото Антон Стоянов пледира обвиняемият да остане в ареста и изтъкна, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението.

    Стана ясно, че до момента Данчо е осъждан 4 пъти – на пробация и условно, основно за управление на автомобил след употреба на алкохол. Последното му наказание е от 2022 г., а преди време му била наложена мярка по Закона за защита от домашното насилие след жалба от родителите му.

    В крайна сметка за сегашното деяние му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      44
      4444
      12 -2
      19:41, 16 юни 2023
      Убития бивш военен ли е?
    • 2
      Хх
      хх
      6 0
      08:38, 18 юни 2023
      Какво му стана на това момче!Данчо дакела му викат,и е много свястно момче!Явно нещо е превъртял.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини