От х:

Днес в x:

Отличена с награда „Тони“ пиеса влиза в афиша на Хасковския театър

  Новото премиерно заглавие в афиша на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ в Хасково ще е пиесата “Ваня и Соня и Маша и Спайк” от Кристофър Дюранг, съобщиха от екипа.

  Комедията е удостоена с награда "Тони" за най-добра пиеса през 2013 г. Театралните отличия „Антоанет Пери“ в САЩ, по-известни като Награди „Тони“, се смятат за най-високо признание в областта на театралното изкуство, подобно на наградите на Филмовата академия в областта на киното и на наградите „Еми“ в сферата на телевизията.

  В текста на  Кристофър Дюранг са заимствани герои и теми от  Чехов, пренесени от автора, като ситуации и развитие в днешно време. Действието се развива в щата Пенсилвания.

  Екипът под режисурата на Иван Савов вече е в репетиционен процес, съобщиха от театъра. Част от него са гост-актьорът Михаил Милчев, носител на  ИКАР за поддържаща мъжка роля през 2010 година за ролята не Шефлер в „Грозният“,  и от трупата на театър „Иван Димов“: Николета Малчева, Добриела Попова, Емануил Костадинов, Изабела Иванова, Мария Банкова.

  Сценографията е поверена на Юлиана Войкова – Найман, която от години работи с Иван Савов и двамата са добре познати на хасковската публика от предходни постановки, поставяни на местна сцена.

  Премиерата на “Ваня и Соня и Маша и Спайк” се очаква да е през април.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини