От х:

Днес в x:

Режисьорският дебют на Теди Москов в Хасково с авторския спектакъл „Любов в сеното“

    Любов от първи, втори и изобщо от всеки поглед. Така може да се опише с едно изречение усещането, което оставя режисьорът Теди Москов, когато говори за младата трупа на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ в Хасково.

    Много пъти е канен да поставя на хасковска сцена, но заради ангажираността си, все не стига до тук. Това обаче се променя от събраните впечатления за актьорите в работата им в „Смехът на сърцето“, постановка на режисьора Атанас Атанасов и Шекспировата пиеса „Дванайсета нощ“, поставена от Анастасия Събева.

    Най -лесната ми първа среща с актьори, е с тези актьори и затова с тях е и най-лесната ми работа, сподели Теди Москов в кратката пауза на репетицията непосредствено преди премиерата на най-новия му режисьорски подпис - постановката „Любов в сеното“. Текстът е авторски на Москов и е инспириран от италианския филм „Танго на ревността“ с участието на Моника Вити.

    „Взех ситуацията от този филм и я разработих в тема за това къде е по-романтично да се прави любов -в царския дворец или в сеното“, сподели за темата, която го е провокирала Теди Москов.

    В ролите в пиесата влизат артистите: Иванка Шекерова, Никола Манолевски, Стефан Кондров, Изабела Иванова, Константин Николов, и най-новите попълнения в трупата на театъра Мария Банкова и Симеон Чаушев.

    Сценографията е на Леонард Капон, композитор е Антони Дончев. По костюмите работи Адрияна Найденова.

    На въпрос откъде черпи чувството си за хумор, така тънко и така добре вплетено като провокация  в общуването му в ежедневието, и в работата му с актьорите, а и като подаден горещ картоф към публиката, режисьорът отговори, че всъщност човек не се учи на хумор, учи се да търпи подигравки. Така философски той дава и отговор как приема крилатата фраза на Радой Ралин „Светът е оцелял, защото се е смял“. „Лесно е да се отървеш, когато се присмееш на враговете си. Но и ако да се смеех докато една кола ме удряше в Германия, пак нямаше да оцелея. Светът е оцелял не защото зависи от нас. Това зависи  от Създателя. “

    Не е лесно да се работи с Теди Москов, но е изключително полезно. Определено всеки актьор, вървейки по пътя си, трябва да се срещне с този режисьор, категорична е за колаборацията с него актрисата от трупата на театъра в Хасково Иванка Шекерова.

    Като да скочиш в дълбока вода и да изплуваш. Така Симеон Чаушев, който е от скоро част от трупата, определи големия шанс да работи с Теди Москов.

    Премиерата на „Любов в сеното“ е на 17 ноември.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини