От х:

Днес в x:

Хасковският театър „Иван Димов” е носител на голямата награда в I-ия Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”

Хасковският театър „Иван Димов” е носител на голямата награда в I-ия Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”, който се проведе през изминалата седмица в Павел баня.
Спектакълът „Роднини” получи отличието от  журито в състав: Ивелин Керанов – актьор и режисьор в ДТ „Гео Милев” – Стара Загора, Дарин Маринов – директор на Държавен куклен театър – Стара Загора, Пламен Петров – директор на Художествената галерия в Казанлък и д-р Йордан Гечев – председател на Организационния комитет за провеждане на Фестивала и родственик на Чудомир.
Още един приз зарадва хасковският театър. Отличието за най-добрата мъжка роля „Лъжлив Съби“ бе присъдено на Николай Урумов за ролята му на чичо Иван в „Роднини“ и Хаджи Генчо „Българи от старото време“ -постановка на Държавен театър-Ловеч.

В конкурсната програма участваха още спектаклите: „Не сме от тях” на Търновския драматично – музикален театър „Константин Кисимов”, моноспектакълът на Кръстьо Лафазанов „КОMИКадзе на кръстЮпът”, „Пестете ни времето” на театър „Ами Да” и „Българи от старо време” на Ловешки драматичен театър.

„Роднини“ е авторски спектакъл на Орлин Дяков, който е и режисьор. Участват актьорите Изабела Иванова, Николета Малчева, Константин Николов и Николай Урумов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини