От х:

Днес в x:

С кучета ще демонстрират откриване на скрит наркотик в Хасково

Изображение 1 от 4

    Две инициативи са предвидени в Хасково по повод 26 юни -Международен ден за борба с наркотиците. Те са организирани от Превантивно-информационния център по наркотични вещества (ПИЦНВ) със съдействието на община Хасково. Разяснения за мероприятията дадоха заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, секретарят на ПИЦНВ Снежана Симеонова и експертът от ПИЦНВ Мария Парапанова.

    Първото събитие ще на 21 юни от 11 часа в голямата зала на Младежкия център в Хасково, когато ще се проведе викторина – куиз под мадслов „Здрави и успешни“. За участие в отборната мисловна игра за знания са поканени ученици от 9 и 10 клас, от 9 гимназии в Хасково. Предвидени са 5 кръга с по 10 въпроса.

    Второто събитие ще бъде на 26 юни от 13:30 часа в голямата зала на Младежкия център в Хасково. Тогава ученици от 8 – 11 клас от 11хасковски училища ще се срещнат с екипа на Стефан Бакалов – началник на отдел „Борба с наркотрафика“ към Агенция „Митници“. Екипът на Стефан Бакалов ще представи пред младите хора своята дългогодишна кауза „Не сте сами“ с лекция и презнтация за новите психоактивни вещества и тяхното вредно въздействие върху психичното и физическото състояние при употребата им. Ще бъде направена и демонстрация за откриване на скрит наркотик от добре обучени митнически кучета.

    „Целта е работа с деца от училищата за превенция на употребата на наркотични вещества, прекурсори и различни зависимости“, каза Мария Вълчева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини