От х:

Днес в x:

Акция по засаждане на дръвчета в Хасково в Международния ден без тютюнопушене

    Акция по засаждане на дръвчета се проведе в Хасково в Международния ден без тютюнопушене. Инициативата е на Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Младежкия център в Хасково.

    В ранния следобед днес доброволци от ПИЦНВ и десетокласници от ПГДС „Цар Иван Асен II“ засадиха 10 дръвчета от вида Ясен в градинката край бившия мебелен магазин „Аско Деница“.

    Символичната проява бе за по-чист въздух и привличане на вниманието върху вредата от тютюнопушене, каза секретарят на ПИЦНВ Снежана Симеонова.

    Инициативата се проведе със съдействието на Община Хасково, като фиданките бяха осигурени от общинското предприятие „Екопрогрес“.

    По повод днешния Международен ден без тютюнопушене, от ПИЦНВ организираха и други прояви. По обяд днес на площад „Атлантически“ доброволци от Центъра съвместно с БЧК и РЗИ – Хасково раздадоха информационни флаери и рекламни артикули, като пушачите бяха призовани да откажат цигарите в името на собственото си здраве. Имаше измервания с апарат, с който се засичаше нивото на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ас
      Ася
      6 -3
      15:29, 16 ное 2023
      Хасково става все по хубав град.Радвам се,въпреки,че съм далеч и рядко си идвам.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини