От х:

Днес в x:

Психиатър: Огромен брой деца отключват тежки психиатрични усложнения заради наркотици

    Хасковски гимназисти от 8 до 11 клас изгледаха презентация за Деня на психичното здраве в Младежки център в Хасково. Тя бе представена от д-р Иван Добринов – началник на Шесто мъжко отделение в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ – Раднево. Той заяви, че в здравното заведение се лекуват 60 души с алкохолизъм и наркомании. Поясни, че при тях постъпват младежи над 18 години.

    „В последните години ми прави впечатление огромният брой деца, които отключват тежки психиатрични усложнения заради употребата на различни видове наркотици, а детски психиатрични отделения има само в София и Варна.

    Изтъкна, че има проблем с предлагането на помощ в България за нуждаещите се, особено за младежите. Много често родителите на такива деца са в безпомощно състояние, тъй като държавата не е организирала социализирани програми за непълнолетни.

    Чрез днешната лекция, онагледена с презентация хасковските гимназисти получиха отговор на въпросите „Как можем да се справим с тревожността и емоционалното прегряване?“ и „Можем ли да живеем без стрес и как да го постигаме?“

    Инициативата за днешната среща е на Общински съвет по наркотични вещества – Хасково и Превантивно-информационен център по наркотични вещества. Целта е децата да получат информация и при необходимост да получат възможно най-рано помощ и подкрепа, за да се случват по-рядко тежките психиатрични болести.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ba
      bai stavri
      13 0
      16:46, 11 окт 2023
      тез модерните синтетични наркотици могат да ти издухат гарнитурата на мозъка и ставаш мекотело за отрицателно време! доста приятели се закачиха и станаха призраци!
    • 2
      Ас
      Аскоо
      1 0
      10:22, 15 окт 2023
      Без да съм спец-психар мога да кажа , че липсата на адекватни занимания и безотговорността на родителите е основния проблем. Повече спорт и социални дейности за дечурлигата и контрол от родители.
      А пласьорчетата публично да ги изтипосват , а не да ги крият.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини