От х:

Днес в x:

Синдикалистите от „Подкрепа“ в Хасково се включват в блокадата на АМ "Тракия"

Изображение 1 от 5

    Синдикалистите от КТ „Подкрепа“ в Хасково ще се включат в готвения като национален протеста на миньорите и енергетиците на 12 октомври. Това обяви председателят на местната синдикална организация д-р Димитър Виденов.

    Призивът беше отправен протестите да се състоят локално- пред общинските и областните администрации, но от Синдикалния регионален съюз на „Подкрепа“ в Хасково посочиха, че не искат темата да се политизира в това изборно време и няма да организират недоволството в самия град. Затова те ще подкрепят блокадата на АМ "Тракия".

    Протестиращите обясниха за пореден път, че борбата им е за бъдещето и независимостта на българската енергетика, а не само заради тях самите, затова проблемът засяга всички българи.

    Лъжат и продължават да лъжат. Така бившият председател на „Подкрепа“ в Хасково инж. Марио Бисеров определи действията на Кирил Петков и Асен Василев. Синдикалистите показаха снимки, на които съпредседателите на „Продължаваме промяната“ участват през 2021 година в Раднево в подписка за спасяването на комплекс „Марица Изток“ и за преразглеждане позициите на България пред ЕК относно поетите ангажименти по Зелената сделка.

    Според бившият председател на „Подкрепа в Хасково“ енергетиката е последният останал стълб на българската национална сигурност и целта е той да бъде разрушен, като външната намеса е от страна на Американското посолство.

    Като единствена възможност за спиране на протестите у нас и благоприятен развой за страната ни, той посочи оттеглянето на подписаните и подадените към ЕК документи от страната на правителството на Денков и преработката им с по-добри условия за България. "Това, което се случва в момента, е като да си изхвърлиш обувките преди да си си купил нови“, направи сравнение Бисеров. Той е категоричен, че преди да се закриват производства в енергетиката, трябва да се инвестира в изграждането на нови алтернативни мощности.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ба
      бай Танас - общественик
      34 -11
      12:42, 11 окт 2023
      Митко Виденов син на оз. п-к Виденов, историк по образование вместо да учи дечицата седнал да се занимава с протести и стачки . Утре ще задръстят и спрат движението ще объркат реда и също ще объркат бизнеса на много други хора. Марио да върви при брат си и да не прави сравнение със обувки, защото цяло лято по плажа и морето ходи със джапанки и хавлия !
    • 2
      Ма
      Мафия
      24 0
      16:05, 11 окт 2023
      Синдикати има само в мините . Къде са синдикатите за безкрайните смени на шивачки, по бензиностанциите, строителство. Нареди на държавната софра. Айсиктир
    • 3
      Ал
      Александър
      9 0
      20:18, 11 окт 2023
      И в мините няма!От 34 години съм там.Вярвай ми! Никога не е имало.Къде е Константин Тренчев?
      • Не
        Непукиста
        1 0
        00:47, 12 окт 2023
        Саше посмали малко, 34г. стаж миньор няма, след 20г. ги пенсионират.
        Ама ако си собственик на мината може и повече.
    • 4
      Не
      Непукиста
      3 -1
      00:43, 12 окт 2023
      Той Тренчев се нагуши и пенсионира, сега е един друг гурел дето не се интересува и не чете законите.
      Всички комунета от всичките кълбета са активирани да плюят и съботират работата на правителството.
      Ама то на БСП-то работата е се калпава!
      Скоро очаквам и Кирил Добрев с Румен Овчаров да почнат ефективни стачни действия.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини