От х:

Днес в x:

Ученици от Хасково обсъдиха тормоза в училище на международна среща в Турция

    Ученици от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ участваха в международна среща по проект “Peace in class, peace at school” по програма Еразъм+. Срещата се проведе миналата седмица в град Анкара, Турция. Партньори на гимназията са училища от Италия, Полша, Турция и Румъния. Участниците в проекта са на възраст между 15 и 18 г.

    Младежите от петте партньорски училища участваха в различни интерактивни групови дейности, които обогатиха знанията им, свързани с тормоза в училище и как да го предотвратим. Учениците драматизираха ситуации на конфликти и тормоз и обсъждаха тяхното решаване. Работиха съвместно по темите за решаване на конфликти чрез сътрудничество и превенция на онлайн тормоза. Информация по темите на срещата поднесоха проф. д-р Метин Пискин от университета в Анкара и обучители от УНИЦЕФ.
    Освен образователни дейности, учениците разгледаха различни исторически и културни дестинации в Анкара и Кападокия. Запознаха се с културата и образователната система в Турция и прекараха чудесно време с чуждестранните си връстници.

    Проектът приключи с тази последна среща, а на учениците от хасковската гимназия им предстои двуседмична практика в Португалия през месец юли.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      Непукиста
      4 0
      15:19, 8 юни 2023
      Той тормоза не е само в училището, той е в цялото общество.
      Любим спорт на хората да слагат етикети на другите и да им рушат живота.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини