От х:

Днес в x:

Учители от ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ на обучение по „Еразъм+" в Полша

    Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково участва в проект „Междукултурни и дигитални компетентности в образованието“ 2023-1-BG01-KA122-SCH-00129070, съфинансиран по програма „Еразъм +".

    Десет учители от различни направления - природни науки, чуждоезикова подготовка и професионална подготовка се включиха в обучение по програма „Еразъм+" в Полша, което се проведе в първата половина на април 2024 г..

    Учителите преминаха два тренинг курса - „Дигитални компетентности и ИКТ за учители“ и „Междукултурни компетентности в образованието“.

    Обучението бе с продължителност две седмици и бе проведено от ментори в столицата Варшава и в град Краков.

    Междувременно учителите посетиха различни училища в градовете Бялисток, Ломжа, Люблин и Фирлей. Там те се запознаха с разнообразни иновативни методи на обучение, обмениха опит и практики, прилагани в полските училища. По време на срещите се създаде основа за нови партньорства в областта на училищното образование и бъдещо сътрудничество по програма „Еразъм+". След приключване на проекта всеки от учителите трябва да състави личен план за прилагане на нови подходи, техники и иновации в своята област.

    Част от програмата на проекта бе посещение на известни исторически обекти и запознаване с живота и културата в Полша. Учителите бяха възхитени от аристократичната красота на старата столица Краков, от двореца „Виланов“ във Варшава и други музеи и културни обекти.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини