От х:

Днес в x:

Инженер от завод на „Ягуар“ презентира водородни електрически автомобили в Автото

    В навечерието на празника на народните будители учениците от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково научиха новости в автомобилната индустрия.

    Открит урок им изнесе хасковлията Делян Златанов, който е инженер по дизайн на автомобили. Завършил е Техническия университет със специалност „Транспортна техника“. Възпитаник е на ПГТАТ-Хасково със специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Работи като инженер по оценяване на дизайна на автомобили в „Ягуар Ленд Роувър“ в Ковънтри, Великобритания.

    Делян Златанов бе гост на ученици от специалности „Електрически превозни средства“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“.

    Инж. Златанов направи презентация по актуалната тема „Водородни електрически автомобили“ и проведе разговор с младежите за новостите в индустрията, за бъдещето на автомобилостроенето, разказа за своята работа в „Ягуар“.

    Голям бе интересът на учениците към представената клетка на водороден електрически автомобил. Дискусията бе с фокус в бъдещето на автомобилите, големите световни фирми и екологията, както и мотивацията на младите хора да се реализират в новите екологични автомобилни производства.

    Друга инициатива отново в чест на Деня на народните будители бе авторския подарък на друг съвременен будител - учител в ПГТАТ. В чест на празника инж. Стоян Нешев подари на гимназията 10 екземпляра от разработено и издадено от него учебно помагало „Мехатронни системи в автомобила“. Помагалото е съществен принос в развитието на съвременното професионално образование и ще бъде използвано от ученици и учители.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ив
      Иван
      9 -1
      15:22, 26 окт 2022
      Това е български сайт. Пише се "конструктор на автомобили". Той не е дизайнер на дрехи. И не презентира, а представя. Направихте го на нищо този език. То не беше "случване", "предизвикателства" и още много други такива модерни думички.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини