От х:

Днес в x:

Задържаха над 16 000 „маркови“ стоки в два товарни автомобила

16 167 артикула, по-голяма част от които парфюми със знаци на търговски марки задържаха митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“. Стоките са открити при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите на 6 юни 2023 г. на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват сред декларираната стока 9073 парфюма и тоалетна води, носещи лога на известни марки.

При втория случай на 4 юни 2023 г. при щателна митническа проверка между декларираната стока, превозвана от Турция за Босна и Херцеговина митническите служители откриват 6904 парфюма, 113 чифта обувки и 77 чифта чехли, всички с обозначения на световноизвестни марки. Парфюмите не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. На водача – сръбски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки, които да се произнесат дали задържаните декларирани и недекларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.

От началото на годината до момента митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали близо 500 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини