От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста задържаните за подпомагане на нелегални мигранти

Изображение 1 от 6

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе наложена на четиримата мъже, арестувани за подпомагане на нелегални мигранти в Харманли. За постоянно в ареста остават Антон Стефанов на 32 г., Георги Даракчиев на 32 г., Георги Арабаджиев на 23 г. и Красимир Димчев на 23 г., реши днес Районният съд в Харманли.

    Четиримата са обвинени за това, че от края на май до 3 юни 2023 г. са подпомогнали 9 души – граждани на Алжир, Тунис и Мароко да преминат и пребивават нелегално в България. Чужденците са на възраст между 25 и 35 години и в края на миналата седмица бяха открити в частен дом в Града на Белоногата. По-късно бяха настанени в СДВНЧ-Любимец.

    Днес адвокатите на четиримата българи – трима от Харманли и един от любимешкото село Оряхово поискаха от съда по-леки мерки за клиентите си. Юристите изтъкнаха здравословни проблеми на обвиняемите и техните близки.

    Стана ясно, че двама от тях вече са осъдени. Това са Антон Стефанов и Красимир Димчев, който е в изпитателен срок.

    Прокурорът по делото пледира те да останат в ареста, което бе уважено от съда от първата инстанция. Определението полежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково.

    За престъплението се предвижда наказание от 1 до 6 години затвор и глоба от 5000 до 20 000 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини