От х:

Днес в x:

Полицията задържа след гонка 12 незаконни мигранти в камион

Изображение 1 от 2

    Два случая на задържани незаконни мигранти през последните дни описват от МВР.

    Тази сутрин към 6.45 часа в района на Тополовград служители на „Гранична полиция“ забелязват товарен автомобил „Скания“, който се движел в посока Елхово. Граничните полицаи тръгват след него, подавайки звуков и светлинен сигнал за стопиране на движението. Шофьорът обаче не се подчинява на полицейското разпореждане. Камионът е последван и от втори граничен полицейски наряд от ГПУ-Елхово и автопатрул на полицията. Опитвайки се да избяга, тирът навлиза в село Кукорево, община Ямбол, където вече е спрян. Шофьорът- 55-годишен софиянец прави опит да избяга, но е задържан с помощта на служебното куче Улф. В товарния отсек са открити 12 незаконни мигранти без документи за самоличност, по техни данни от Сирия. Работата по случая продължава.

    При по-ранен случай, от 30 октомври, на пътя ГКПП Лесово – град Елхово граничен полицейски екип забелязал незаконни мигранти в района на отбивката до лозята за село Мелница. Екипът подал сигнал в дежурната част на ГПУ-Елхово и последвал мигрантите. При навлизане по черния път, граничните полицаи видели лек автомобил „Форд Фокус“, който ускорил скоростта и се насочил към служебния автомобил. Шофьорът - инспектор Димитър Димитров, разузнавач в сектор ОИД в РДГП Елхово, опитал да избегне челния удар и отбил възможно най-вдясно на пътя, така че да не удари циментовите колове на лозовия масив. Той избегнал катастрофата, но автомобилът с мигрантите ударил служебния автомобил от предната лява врата по цялото протежение до задния ляв калник. С включена звукова и светлинна сигнализация граничните полицаи последвали форда с мигрантите, който се насочил към Елхово. Каналджията не се подчинил на подадените сигнали, като на няколко пъти видимо губил контрол върху управлението на колата и криволичил по платното, застрашавайки останалите автомобили. За да не създават опасност за движението, полицаите намалили скоростта, следвайки нарушителите от разстояние. Преди хижа „Стария мост“ на ляв остър завой, фордът с мигрантите предприел рисково изпреварване, създавайки пряка опасност за насрещно движещ се товарен автомобил, който успял да отбие най-вдясно на платното за движение. На около 100 метра след отбивката за хижа „Стария мост“ шофьорът на форда загубил контрол върху управлението на колата, напуснал платното за движение, навлязъл в канавката и спрял. Водачът и мигрантите излезли и побягнали. Единият от граничните полицаи - инспектор Димитров, последвал каналджията. След неколкократни предупреждения „Стой полиция“, на които бягащият отново не се подчинил, инспекторът произвел предупредителен изстрел в безопасна посока. Каналджията се спънал, паднал, отново побягнал, но бил настигнат и задържан. Установена е самоличността му - 24-годишен сириец със статут на бежанец у нас. Докато течала проверката на документите му, той извадил две банкноти - с номинал от 100 и 50 евро, и направил опит да подкупи граничният полицай.

    Мъжът е задържан в ГПУ-Елхово. Задържани са и пътниците в колата му – двама мъже от Египет на 34 и 28 години, без документи за самоличност. След прокурорско постановление за задържане до 72 часа бежанецът каналджия е конвоиран до следствения арест. По случая е образувано досъдебно производство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини