От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста мъж, повторно задържан за трафик на мигранти

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 36-годишният Дженгиз Реджеб, арестуван за трафик на мигранти. Тя му бе наложена от 3-членен съдебен състав на Окръжен съд - Хасково с председател Тошка Иванова. С днешното определението бе потвърдено решението на Районен съд - Свиленград.

    Мъжът е арестуван на 1 юли 2023 г. за транспортиране на двама сирийци през ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България. За целта е използван лек автомобил Ситроен. Според разследващите той е извършител на деянието и е действал в съучастие с жена, като с тях пътувал и непълнолетният му син.

    Пред второинстанционния съд Дженгиз поиска да бъде освободен от ареста или с мярка парична гаранция в размер на 5000 лева, или под домашен арест. Адвокатът на обвиняемия изтъкна, че клиентът му трябва да се грижи за малолетния си син и уточни, че майката на детето е в неизвестност.

    Прокурорът по делото Невена Владимирова пледира за потвърждаване на мярката за неотклонение. Държавният обвинител посочи, че Дженгиз Реджеб вече е осъждан три пъти, като в единия случай му е наложено условно наказание за идентично престъпление.

    Съдебният състав прецени, че обвиняемият трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Магистратите взеха предвид данните по делото, от които става ясно, че детето се отглежда съвместно с родителите на Дженгиз Реджеб.

    Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Ако мъжът бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 10 г. затвор и глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини