От х:

Днес в x:

Ново семейство напусна Старческия дом в Хасково след алкохол и скандали

    Ново семейство, обитаващо Старческия дом в Хасково, влезе в същинска драма и се наложи да напусне социалното заведение снощи.

    Става дума за Нели Димова от харманлийското село Орешец и Осман Велиев от димитровградското село Скобелево. И двамата са на по 72 години. Те са били приети в Старческия дом в края на миналата година, когато се запознали и влюбили, при което заживели в една стая, за да продължат заедно житейския си път. Оказва се обаче, че той е изпълнен с „бодли“.

    Днес двамата потърсиха медии, за да се жалват, че около полунощ снощи са били изгонени от Старческия дом след малък според тях скандал, в който леко са си повишили тон. В тази връзка се наложило да пренощуват в близкия хотел, който бил заплатен от снахата на Нели.

    От Haskovo.net и eTV потърсихме за коментар директора на Дома за стари хора Кина Койнарска, която ни посрещна с думите: „Тези хора ни разказаха играта“. Шефката, служители и обитатели бяха единодушни, че Нели и Осман са изключително конфликтни, като всяка вечер или през вечер се карат помежду си, включително агресират и срещу другите хора. Служителите разказаха смущаващи детайли от живота на новото семейство и представиха коренно различно снощната ситуация, на част от която свидетел станала дежурната медицинска сестра.

    Кина Койнарска заяви, че Осман често употребявал алкохол, което е забранено според Правилника за вътрешния ред в Старческия дом и дори му е конфискувала бутилка с ракия. По думите й той два пъти е хващан от полицаи да шофира след употреба на алкохол, за което са свалени регистрационните номера на колата му и дори е осъден на пробация. Освен това 4 пъти той и жена му са наказвани заради различни провинения в социалното заведение. „Това означава, че са преминали всички възможни граници“, категорична е Койнарска.

    Снощи Осман отново пийнал и се скарал с жена си. Скандалът бил чут от дежурната сестра, която влязла в стаята им. Тя заварила Нели паднала на колене, а мъжът я душил. При опит от страна на сестрата да потуши скандала, мъжът започнал да я заплашва с убийство. На място пристигнал полицейски екип и шефката на социалния дом. Койнарска заяви, че е имало вероятност Осман да бъде задържан заради агресията и заплахите, но Нели заявила, че не може без него и тръгнала с мъжа, въпреки че й била дадена възможност да остане в Старческия дом. Нели писмено заявила желанието си за напускане на Дома. Възрастната жена дори плашила със самоубийство. Тя имала предписани лекарства от психиатър, но не ги приемала, тъй като любимият й не давал. Преди две седмици имала синини по тялото, но обяснила, че се е ударила при падане. Койнарска е категорична, че в случая става дума за насилие, което няма да позволи.

    Тя заяви, че за снощната ситуация е уведомила снахата на Нели и са се разбрали днес да си съберат багажа и да си получат остатъка от парите за таксата за престой в социалното заведение.

    „Няма човек в дома, на който да не са осигурени нормални, човешки и достойни за живот старини. Не може някой някого да заплашва, да налита на бой и да се държи по този начин“, категорична е Кина Койнарска.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Се
      Северин
      38 -3
      19:28, 6 юни 2023
      Тези двамата са чалнати.не стига това,ами и са агресивни.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини