От х:

Днес в x:

Състезателите на „Компас“ с добро участие на Купа България

Изображение 1 от 6

    Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ записаха добро участие в турнира за Купа България, провел се от 2 до 4 юни в околностите на курортен комплекс Боровец, община Самоков. Трудните терени бяха арена на най-масовото за този спорт състезание в България.

    Надпреварата се проведе в дъждовно време, като дъждът през втория ден премина в градушка, а през третия ден имаше гъста мъгла. Калните трасета затрудниха допълнително над 800-те състезатели от 40 клуба от страната и чужбина, между които и 16 хасковлии от КСО "Компас 1994".

    Хасковските състезатели започнаха надпреварата малко неуверени и през първия ден не показаха най-добрите си качества. През втория и особено през третия ден, който беше най-важен за крайното класиране, показаха истинските си възможности. В групата на 14-годишните момчета Даниел Йорданов и Никола Делчев, които са за първа година в тази група, през третия ден заеха съответно 3-то и 6-то място, а в крайното класиране се наредиха на 6-то и 8-мо място сред 33 момчета в тази група. 18-годишните ни девойки Дияна Янева и Ивана Йорданова се класираха 8-ма и 9-та през третия ден като Дияна Янева завърши 10-та в крайното класиране от 25 състезателки. При 16-годишните девойки имахме 3 представителки, като Ванеса Бачварова през третия ден е на 14-то място, а в крайното класиране на 18-то място от 40 състезателки, а Мария Делчева е 18-та през втория ден и Христина Дюлгерова - 21-ва през първия състезателен ден. Единствената ни представителка в групата на „жени елит“ - Габриела Нанева се нареди на 13-та позиция през втория и третия състезателни дни.

    Победители в елитните групи на мъжете и жените станаха Боян Иванджиков от София и Андрея Дяксова от Карлък, Смолян.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини