От х:

Днес в x:

Трима починали и 78 заразени, сред които още 17 от Старческия дом

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 78 нови случая на коронавирусна инфекция, 3-ма починали и 7 излекувани, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Разпределението по общини на заразените лица е:

Хасково – 48; Димитровград – 14; Харманли – 5; Свиленград – 5; Тополовград – 2; Любимец – 2; Симеоновград – 1; Стамболово – 1; 

От РЗИ-Хасково са взети 90 проби на останалите потребители и персонал от Дома за стари хора „Кенана” - Хасково. 17 от тях са отчели положителен резултат, а 73 - отрицателен. Положителни са 6 души от персонала и 11 потребители.

Починали са:

мъж на 65 години от община Хасково, диагностициран на 10 декември, с диабет;

жена на 67 години от община Димитровград, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 76 години от община Свиленград, диагностициран на 20 ноември, със сърдечно заболяване;

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3522. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 177. На домашно лечение са 1618 човека, починали са 186 и напълно излекувани са 1541 човека.

Два от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    Мн
    мн
    6 -4
    09:14, 18 дек 2020
    Ами персонала кой ясно а мерките
  • 2
    Ние с Кмета сме мишки , не можем да мислим самостоятелно
    и слушаме каквото ни кажат Котараците
    .....
    Така че не сме виновни ако някой умре
    • Тоя директор си върти далаверите и не му пука.
      А на наш Станчо му е през крачола.
  • 3
    Ел
    Елена
    13 -16
    09:27, 18 дек 2020
    МИСЛЕТЕ, ПАНИКЬОСАНИ ДЕБИЛИ!
    Направо побеснявам от липсата на мозъчна дейност у някои елементи от стадото. Не знам за какво си използват съдържанието на главата, освен да пазят равновесие, но пък действат вбесяващо на всички останали.
    Някакви големи бели птици ми спорят, че по 200 човека на ден умирали от ковидясване. То, не че при тези пари по клинична пътека, човек има шанс да умре от нещо друго. Дори скочил от двадесетия етаж на блока, травмите са съпътсттващо заболяване към ковидясването. Затова, понеже явно не може да се спори с големите бели птици, за тези, които им се връзват на простотиите, малко статистика. Официална! От страницата на НСИ, при малко мозъчен напън гербоидните могат да се ориентират къде да я намерят и да видят данните.
    Значи виждаме, че миналата година са умирали малко над 296 души на ден. От тях 69 632 души годишно от болести на кръвообращението и органите /сърдечно-съдови заболявания/, по над 4 000 – от болести на храносмилателната система, над 4000 души – болести на дихателната система….да продължавам ли?
    Ако от ковидясването умрат до 18 298 души годишно, колкото са от онкозаболявания, ще призная пЛандемията. Ама дотогава – ей, сиктир, дебили!
    • Jh
      JHB
      14 -6
      09:59, 18 дек 2020
      Май само твоята глава е за равновесие. Самият путин, царя на всички конспиративни фейкове се е покрил, мълчи като пукал и народа му измира от коронавирус, само вие лековерните, още въртите измисллените му глупости из нета!
    • До
      До Елена
      13 -6
      10:52, 18 дек 2020
      Не знам, кой е дебил, ама ти със сигурност не си от най - умните! Не се ли уморихте да давате някакви числа и да ни убеждавате, че всичко е някаква световна измама!?! Има си лекари, нека те ми обясняват, колко опасен или безопасносен е коронавирусът! Аман вече, те ще на ваксинират скоро време, а те продължават да ни обеждават, че това е настинка и всичко е една световна конспирация, да ни чипосът, каквото и да значи това!
    • До
      До JHB
      3 -11
      10:53, 18 дек 2020
      Просто ми овчаря Путин миналия ден даде интервю, и... Виж коментара
    • 36
      3662
      3 -10
      11:22, 18 дек 2020
      До Елена.Ленче много, ама много си права,но няма к... Виж коментара
    • 33
      333
      9 -4
      11:37, 18 дек 2020
      Кой го интересува, че 3662 нямал да се ваксинира!?! Въобще защо не занимате с вашите драми? Като не искате ваксина не си слагайте, може пък някой да иска!Още с раждането си,на човека му бият около 10 вида ваксини, как онези са безопасносни а тази стана толкова опасна? Страхът не е при тези които вярват в Ковид, а при тези които не вярват в Ковид! Цялата истерия стана именно, зареди тези хора!
    • 36
      3662
      2 -8
      11:47, 18 дек 2020
      333 виж колко си елементарен!!!Тези десет ваксини... Виж коментара
    • Му
      Мухаха
      4 -4
      13:20, 18 дек 2020
      На лаещите гербострахливци им препоръчвам да се ваксинират и с овча ваксина, хем ще е съвсем като за тях, хем е изпитана по-рано, а и имат специалистка да им я удари безплатно.
  • 4
    Ив
    Иванова
    13 -12
    09:52, 18 дек 2020
    „Спомняте ли си мантрата съпровождаща цялата кампания “пандемия“
    Само ваксината ще ни спаси! Щом дойде ваксината и я приемете, всичко ще се върне в нормалното нормално.
    Така говореха! Нали не сте забравили?
    Да, ама не!
    Сега говорят друго! Вече съвсем спокойно и настоятелно ни съобщават, че дори и ваксинирани, ще трябва да носим маски и да спазваме СОЦИАЛНА дистанция!
    Днес един “учен“ се изцепи и прогнозира, че това щяло да продължи поне още три години!
    Та, честито!
    Пригответе си чекмедже за маски, също такова каквото имате за бельото си например. Поне за още три години.
    Забравете старите си родители – те са осъдени да умрат в самота, защото вие ги пазите …. да не умрат. Поне за още три години!
    Приемете, че дистанционно ще обучават децата ви. Те няма да общуват с връстници, няма да се влюбват, няма да се забавляват, няма да се прегръщат и целуват…. в замяна обаче ще имат маски. И така поне още три години!
    Приемете, че във всеки един момент могат да кажат – ти няма да работиш и да затворят източника ти на доходи…. защото има 22 вал на “пандемията“. И така още поне три години!
    Приемете, че могат да ти откажат лечение, (за профилактика и дума да не става), защото болниците се “задъхват“….. а всъщност зеят празни. И така още три години.
    Няма да говоря за театри, галерии, концерти, пътувания, защото това са глезотии, нали?
    Питам се след тези три години, а те могат да бъдат бъдат толкова, колкото трябва, не само три – колко ще сме останали? И тези които ще са останали какво ще бъдат? Хора!? Със сигурност – не!
    Не се страхувам, че мога да умра от ковида.
    Страхувам се, че ще оцелея и след три години, ще трябва да живея с маскираната слуз, наречена хора!!!
    • 36
      3662
      3 -7
      11:27, 18 дек 2020
      Г-жо Иванова много добро изказване!!!Мен също не м... Виж коментара
    • Ба
      бау
      1 -2
      12:16, 18 дек 2020
      това си го крала от нета кучк
    • До
      До псето
      2 -2
      13:14, 18 дек 2020
      Баучо, от нета или не, товяа е предназначено да запълни малко вакума в тиквето ти овче. Ха дано, ама надали.
  • 5
    Кмета на Хасково ,,Умния,, - докога ще държи тоя Директор Пламен Кузманов допуснал 85 % ОТ ДОМА ДА Е БОЛЕН ,
    То бива нахалство и небрежност ,но тоя дебил е виновен за безхаберието довело до целия дом да е натръшка
    Кмете ,ако наистина си кмет уволнявай докато е време!
  • 6
    Жо
    Жоро
    3 -2
    11:47, 18 дек 2020
    Който има еврогейски ценности и е прогресивно мислещ интернационален негърофил, арабофил и лгбт съпортър да се ваксинира! Който все още има останал акъл в главата, малка доза родолюбие и не е станал продажник на западнлитеите ценности да изчака да види какви са страничните ефекти на тия набързо скалъпени отрови!
  • 7
    Бо
    Боледуваща
    8 -2
    12:16, 18 дек 2020
    Като няма вирус, защо вече втори месец боледувам - първоначално с всички описани симптоми, после и с последствията? И съм категорична, че не е на психическа основа при мен!
    • ИК
      И какво?
      3 -4
      13:15, 18 дек 2020
      До сега болни не е имало? Пали свещи за здраве и си стой у дома!
  • 8
    Оп
    опомнете се
    2 -1
    15:49, 18 дек 2020
    В Хасково вече яко се мре, ама разни неверници и невернички продължават да отричат, че има болест! Хората казват маски и дистанция - такива долни личности се подиграват на хората с маски и на това, че се пазят доколкото могат! Почитатели на цифрите - както и да ги сравявате Хасково е на челните места по смъртност и то от Ковид! Сигурно щот няма болест, или щото се плащало да те изкарат болен от ковид. Искам тези, които се подиграват на хора да идат на първа линия - в ковид отделенията и да видят за какво става въпрос! Неверници и кучки, които само лаят и нищо човешко не признават!
    • 36
      3662
      1 0
      17:55, 18 дек 2020
      Иди в Болярово дано да могат да ти помогнат!!!!
Последни новини