От х:

Днес в x:

Две каузи в едно под звездите събират Хасково в благородна мисия

    Две каузи-близка и по-далечна, но с разлика помежду им само в географското разстояниe, иначе в сърцата на организаторите на Благотворителния фестивал “Подай ръка“ еднакво важни и близки, обединяват съмишленици в Хасково. Каузите са набиране на средства за 5-годишния Дани Златев от Хасково, който се бори със Сакром на Юинг и за децата сираци в Кения, за които се грижи Диана Дойчинова през Фондация "Every Day Care for Africa".

    „Подай ръка“ е името на събитието, което ще обедини идеите за заедност и чудесно прекарано време.

    Фестивалът е част от поредицата инициативи на гражданско обединение от Хасково. Той ще се състои във времето от 30 -и май до 2-и юни на Малката сцена в Градската градина. Събитията започват всяка вечер от 19 часа, а на 1 юни от 18 часа. Публиката ще може да изгледа три български филма срещу вход от 4 лева: „Петя на моята Петя“, „Живот от живота“ и „Майка“.

    Преди прожекциите са предвидени много забавления за децата. Фестивалът ще завърши с филма „Майка“ на режисьорката Зорница София, който преди дни беше селектиран от Европейската Делегация в Япония и нейните куратори да представи България в рамките на 20-тото издание на фестивала на Европейското кино. Лентата е тематично свързан с темата за Африка, бедността, подадената ръка и осмислянето на собствената съдба през отдадеността към съдбите на децата без родители.

    Като част от инициативата е и срещата на живо на 2-ри юни с Диана Дойчинова. Тя ще сподели за мисията си да се грижи за деца сираци в Кения и трудностите, които среща в изпълнението й по осигуряването им с чиста питейна вода и храна. Сега мисията на фондацията, която ръководи- „Every Day Care for Africa", е развитие на училищната среда и набирането на средства за градина за локално производство на храна.

    На 2 юни гост на фестивала ще е и Райна Димитрова с "Книжарница в куфар".

    Кулминация на събитието са тениските, които ще бъдат продавани на символична цена, отново с благотворителна цел, а всеки, които си закупи тениска за Дани и за децата от Кения ще може да напиши посланието си към тях. Парите от продажбата им ще бъдат прибавени към крайната сума, събрана по време на фестивала. Тениските с посланията ще достигнат до адресатите си, а идеята е децата сираци в африканската държава и момченцето от Хасково да усетят топлината, обична и подкрепата на всички, които ще се включат в каузата, посветена на тях.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ха
      Хасковлийка
      4 0
      15:43, 29 май 2023
      Браво! Чудесна инициатива! Поздравления за организаторите.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини