От х:

Днес в x:

Откриха хиляди незаконни кутии цигари на границата ни с Турция

Изображение 1 от 3

    4 380 къса (2219 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверки на пет превозни средства, влизащи в страната от Турция, съобщиха от Митническото звено в Свиленград. 
    При проверки на четири товарни автомобила са открити 1439 кутии  цигари, без български акцизен бандерол. При единия от тях, на 16 май, на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация на път от Турция за Испания. Водачът- турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока и заявява, че не пренася лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини на шофьорската кабина са открити 12 600 къса цигари без български акцизен бандерол.

     На следващия ден в друг товарен автомобил с турска регистрация във фабрична кухина в задната стена на полуремаркето митническите инспектори откриват 459 кутии (9180 къса) безакцизни цигари.

    При други два случая на 11 и 12 май се установява, че шофьорите на два камиона, превозващи стоки -  единия за Румъния, а другия  за Франция,  в долапа на ремаркето и в туба с вода в шофьорската кабина, са укрили общо 7000 къса контрабандни цигари.
    15 600 къса цигари, укрити в естествена труднодостъпна кухина в тавана на автобуса инспекторите на пункта са открили при проверка на автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ. В автобуса, управляван от турски гражданин пътували 11 пътници. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентген, след като митнически служител забелязал, че лайсната държач на тавана е манипулирана.

    От началото до момента на ГКПП Капитан Андреево са задържани над 18 320 000 къса нелегални цигари

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини