От х:

Днес в x:

Клуб „Компас“ със силно представяне на държавното по спортно ориентиране и Купа „Аугуста“

    Хисаря и Старосел станаха арена на Държавното първенство по спортно ориентиране от 12 до 14 май. Надпреварата бе за дициплините спринт, спринтова щафета и средна дистанция за мъже, жени, младежи и девойки, в които се включиха повече от 200 състезатели от клубовете в страната.

    В петъчния следобед се проведе смесената спринтова щафета със старт-финал на обновения стадион в Хисаря. В надпреварата участваха 34 мъжки и 20 младежки отбора, съставени от по четири поста - две жени или девойки и двама мъже или младежи. Хасковският клуб „Компас 1994“ участва с по два отбора и в двете групи и се представи много добре, като при младежите зае съответно 12-то и 14-то място, а при батковците 15-то място.

    В събота се проведе средната дистанция на един силно пресечен и каменист терен над село Мътеница, в което от „Компас“ се отличи с 12-тото си място Дияна Янева при девойките до 20 г.

    В неделя бе индивидуалният спринт в село Старосел, в който от нашите състезатели най-добре се представи с 20-тото си място при 21-годишните Даяна Попова измежду 50 стартирали състезателки.

    В рамките на трите дни се проведе и Купа „Аугуста“ за ветерани, в която отлично се представи Росица Гаргова от хасковския клуб, заемайки първото място във възрастовата група до 50 години.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини