От х:

Днес в x:

Николета Карчева е първенец на випуска във ФСГ, Станко Станкев – учител на годината

  Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково изпрати днес 127 абитуриенти от 6 специалности. По този повод се състоя тържество в двора на училището.

  Приветствия към учениците, учителите и гостите на празника отправи директорът на ФСГ Цанко Цанков.

  „Скъпи ученици, бъдете живи и здрави, упорити и все така трудолюбиви. Следвайте, мечтайте, откривайте, помнете, че знанията, които придобивате са гаранция за успехите, които ви очакват. Вие сте нашата гордост и нашата надежда. Уважаеми колеги, професионализмът и всеотдайността ви са причината всяка изминала година нашето училище да крачи по-уверено и по-гордо по пътя на промяната“, заяви Цанко Цанков. Той поясни, че през тази учебна година възпитаниците им отново са защитили авторитета на училището като са заели призови места в редица състезания, областни и национални конкурси.

  По време на тържеството бяха връчени награди на изявени ученици. Първенец на випуска е Николета Карчева от 12А клас. Бяха връчени грамоти и на изявени ученици за отличен успех, активно участие в извънкласни дейности, принос в благотворителни инициативи.

  За трета поредна година беше присъден и приз „Учител на годината“. С решение на Педагогическата колегия в гимназията наградата бе връчена на заместник-директора Станко Станкев, който е и преподавател по Гражданско образование и история.

  По време на днешното тържество вместо с елегантни облекла, гимназистите бяха облечени в бели тениски в подкрепа на каузата на Фондация „За нашето бъдеще“ – деца с увреждания на брахиалния плексус (т.нар. акушерска пареза).

  Абитуриентите на ФСГ ще отпразнуват своя бал на 23 май в хотелски комплекс в „Кенана“.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини