От х:

Днес в x:

Поднасяне на цветя и открити уроци по родолюбие за Левски в едноименното училище

    Редица събития се проведоха в хасковското СУ „Васил Левски“ по повод патронния празник на училището.

    Днес имаше открити уроци по родолюбие. В един от тях участваха ученици от 4а клас и деца от хасковските детски градини „Елхица“ и „Незабравка“. Те бяха подготвили рецитал от стихове и песни. Учителката Нели Петрова им представи презентация и разказа за живота и делото на българския национален герой, известен като Апостола на свободата, заради организирането и разработването на революционна мрежа за освобождаване на България от османско владичество.

    Домакините бяха приготвили книжки и диплянки за децата от детските градини. По-големите каки и батковци помогнаха на по-малките да изрисуват портрета на Васил Иванов Кунчев, познат като Васил Левски, роден на 18 юли 1837 г. в град Карлово и починал на 18 февруари 1873 г., когато е обесен.

    На открития урок присъстваха директорът на училището Милена Михайлова, Красимира Джисова от Регионалното управление на образованието в Хасково, учители, родители.

    През деня са предвидени и други такива открити уроци с други ученици и деца от всички детски градини в областния град.

    По-късно децата и учителите поднесоха цветя пред паметника на Левски, намиращ се в двора на едноименното училище.

    По повод седмицата, посветена на патронния празник, в училището имаше изложба под надслов „Заветите на Васил Левски“, традиционната кампания, в която учениците подбират и преписват стихове, посветени на Апостола, в специално изработена старинна книга, литературно четене, представяне на презентации, патриотична музикална програма и поетичен рецитал, състезание „Лъвски скок“, образователен концерт и екскурзия до родния град и къща на Васил Левски.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини