От х:

Днес в x:

Ударни ремонти на улици в Минерални бани

Изображение 1 от 6

    Ударно се работи по централния булевард на курортното селище Минерални бани.

    Ремонтите, който в момента текат по булевард „Васил Левски“ са част от проекта за обновяването на уличните трасета в три населени места на общината. Освен в общинския център обновяване е направено и по улиците в селата Сусам и Караманци.

    Роновирането е финансирано с около 600 хил.евро по мярката за благоустрояване на улици на ДФ „Земеделия“, разясни кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер. За да бъдат покрити параметрите по нея едно от изискванията е проектът да засяга пряко поне 3 хиляди жители.

    В двете села ремонтите са приключили вече. В момента текат довършителните работи по асфалтиране на булеварда в Баните и полагането на нови плочки по тротоарите.

    Това е третият проект, който Минерални бани изпълнява със спечелено финансиране от ДФ „Земеделие“. Единият от тях касае вътрешните водопроводни мрежи в селата Боян Ботево и Ангел войвода. Последеният етап по този проект върви и в Минерални бани. Другата от разработките е за подновяването на външните водопроводи до селата Караманци, Боян Ботево, Ангел войвода и село Сърница.

    С пари по линия на ДФ „Земеделие“ и със собствени средства общината ремонтира основно и обзаведе с нови мебели и кухненско оборудване и местната детска гадина, която беше официално открита след реновирането тази седмица.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бр
      Браво на кмета
      12 -7
      12:33, 17 дек 2022
      Работи за общината да е красива! И детска градина с нов ремонт! Браво!
    • 2
      Ра
      разочароана
      11 -4
      13:00, 17 дек 2022
      Вярно,че Мин.Бани в мандата на Искендер се преобрази,личи че се работи по приоритети,стана привлекателно курортно селце.Браво!Но от тук насетне не е ли време и за селата да се помисли и то не за тези по пътя за Кърджали,има и други села където живеят хора и плащат данъци.Направиха се улици,пречиствателни станции,а в нашето село/Татарево/-нищо!Алфалт по главната,плаче за ремонт.След всяка ВиК авария,дупки.По страничните улици-кратери.Много често ВиК аварии.За тротоари,такива екстри не сме и чували.Детски площадки-няма.Какво ли имаме,имаме маркировка на централната улица,с която пътя Хасково-Мин.Бани не може да се похвали/поне не на цялото трасе/.За Коледа общината ще ни даде новогодишна светеща гирлянда,и на това сме благодарни.Дърва донесеха,макар и малко,благодарим Ви!Скромни сме и на малкото хубави неща се радваме.Живи и здрави,ха дано догодина кмета на общината не забрави обещанията си и зачете електората на Татарево!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини