От х:

Днес в x:

Училище „Шандор Петьофи“ със зона за еко-междучасие

    Зона за еко-междучасие“ е обособена от днес в хасковското ОУ „Шандор Петьофи“. Кътът е оборудван с места за сядане и отдих, малка библиотека с книги, настолни игри, масичка и информационно табло. Специалното място за отдих разполага още с фототапет и изкуствена трева.

    Екозоната е голямата награда на ЕКОПАК-България за разделно събиране и рециклиране на отпадъци. От училището шампион на Хасково са предадени 600.46 кг отпадъци. В него учат 315 ученици, което прави по 1.91 кг на ученик. В учебното заведение са проведени още 28 урока по темата. Днес мениджърът на организацията Емил Георгиев връчи купата на училището шампион, която бе приета от директора Антоанета Петрова.

    В кампанията са взели участие над 3000 ученици от 7 училища в Хасково. Инициативата е организирана от най-голямата организация за оползатворяване на отпадъци от опаковки в страната, в партньорство с общинска администрация.

    Събраните пластмасови бутилки и кенчета няма да отидат в депо или в природата, за да се разлагат стотици години. Те ще бъдат рециклирани и от тях ще се произвеждат нови опаковки, продукти, дрехи и обувки, съобщиха от организацията.

    На второ и трето място се класираха СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Всички участващи училища вече са получили поощрителни награди.

    Междувременно в иновативното ОУ „Шандор Петьофи“ стартира Коледен благотворителен базар за 5-годишния Дани, който е с диагноза Сарком на Юинг и нужда от животоспасяващо лечение в чужбина. В инициативата се включиха учениците от 1 до 7 клас и техните родители. Те са изработили красиви коледни сувенири, декорации и картички. Част от тях ще бъдат изложени на традиционния коледен базар в сградата на Областна администрация в Хасково.

    Инициативите в училището ще продължат с традиционен коледен концерт.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини