От х:

Днес в x:

„Магазин на професиите“ в “Шандор Петьофи“, демонстрираха задържане на престъпник

    „Магазин на професиите“ се проведе в ОУ „Шандор Петьофи“ в Хасково. По време на събитието 7 професионални гимназии демонстрираха професии, които изучават.

    Междувременно ученици от основното училище разказаха за спецификата на работата на техните родители. Бяха представени професиите медицинска сестра, фелдшер, счетоводител, общински служител, готвач, продавач, търговски представител, автоинструктор, полицай. В двора на училището беше демонстрирано задържане на престъпник с полицейско куче. Изпълнението беше бурно аплодирано от ученици, родители и учители.

    В инициативата „Магазин на професиите“ се включиха ПГЛП „Райна Княгиня“, ФСГ „Атанас Буров“, ПГТ „Александър Паскалев“, ПГДС „Цар Иван Асен II“, Спортното училище „Стефан Караджа“, ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ и ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, към което имаше и щанд на ЕСО – предприятие, предлагащо дуално обучение, стажантска и стипендиантска програма.

    „Това е прекрасен празник. Реализира се по национална програма за работа с родителите“, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Веселина Павлитова, която присъства на днешното събитие. Чрез представяне на професиите, родителите и децата, ще могат по-лесно да се ориентират по-лесно в бъдещото развитие на подрастващите, заяви още Павлитова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини