От х:

Днес в x:

Представиха най-големия стенопис на училище за 50 г. от създаването на „Шандор Петьофи“

    ОУ „Шандор Петьофи“ Хасково празнува 50 години от създаването си и представя официално най-големия стенопис върху сграда на образователна институция.

    На официална церемония беше открит тържествено уникалният стенопис с лика на поета Шандор Петьофи върху фасадата на учебното заведение.

    „Това е един изключително красив и креативен проект, който се случи благодарение на съвместната работа на екипа на Община Хасково, на целия колектив на ОУ „Шандор Петьофи“ и с изключителната подкрепа на "Институт Лист - Унгарски културен институт, София", Национален фонд “Култура” на Унгария и партньорство със "София Графити Тур". Стенописът е посветен на 200 години от рождението на унгарския поет Шандор Петьофи, а негови автори са художниците от RAGS - победители в конкурса за създаване стенопис на тема артистична интерпретация на популярното стихотворение на Петьофи „Любов и свобода“, съобщи заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева. Тя беше един от гостите на официалната церемония по откриване на проекта.

    Приветствия към присъстващите отправи директорът на училището Антоанета Петрова. Събитието уважиха почетният консул на Унгария в България, областният управител на Хасково Гинка Райчева, началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Веселина Павлитова.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      До
      До шефката на РУО
      1 -1
      22:16, 9 сеп 2023
      И с два тона грим си пак баба! Нищо , стареенето е процес!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини