От х:

Днес в x:

Д-р Делчо Каравасилев стана почетен гражданин на Хасково, д-р Митко Василев - с почетен знак

    Двама заслужили хасковлии бяха отличени днес на тържествената сесия на Общинския съвет за празника на Хасково – 8 септември.

    Неврохирургът д-р Делчо Каравасилев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Хасково“. Той е създател на Отделението по неврохирургия в Хасково и вече 50 години свързва професионалната си кариера с града и областта.

    „Той е пример за професионалната отдаденост и лична отговорност, пример за подражание във времена, в които медицинската професия много често е изправена пред сериозни изпитания“, каза председателят на Общинския съвет на Хасково Таня Захариева.

    Професионалният му стаж започва през 1972 г. като лекар в Бърза помощ в Хасково. През 1973 г. е ординатор в Хирургическото отделение в Хасково. През 2023 г. се навършват 45 години от създаването на Неврохирургичното отделение в хасковската болница, който д-р Каравасилев ръководи. Д-р Каравасилев е познат и обичан от своите колеги, пациенти и съграждани. През 2022 г. той получи званието „Лекар на годината“ от регионалната структура на Българския лекарски съюз.

    Специалистът по неврохирургия благодари за връчения му приз.

    Д-р Митко Василев пък беше удостоен с отличието „Почетен знак на Хасково“. Роден е в Хасково през 1958 г. Той е главен управител и член на Управителния съвет на Германо-българската индустриално-търговска камара. В резултат на дългогодишното си сътрудничетво с екипа на Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково, но най-вече заради желанието си да подпомага знаещи и можещи млади хора, през 2010 г. д-р Митко Василев учредява ежегодна стипендия в размер на 2000 лв. за зрелостник за изключителни постижения в овладяването на немския език и активна социална ангажираност, като до този момент 23 ученици са спечелили конкурса за наградата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хю
      Хюстън сити
      6 -6
      19:17, 8 сеп 2023
      Едни и същи муцуни ни показвате , а на хората вече им е писнало. Ако искате още Делян. Д. да управлява града гласувайте за т.пото! Танка -пепелянка е станала дебела!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини