От х:

Днес в x:

„Срещу течението“-една провокативна и изпълнена с метафори изложба на Стефан Георгиев в галерия „Форум“

    Провокативни и метафорични са картините на Стефан Георгиев, с които участва в галерия „Форум“. Изложбата му „ Срещу течението“, ще остане в следващия месец на вниманието на публиката от Хасково. Тя е своеобразно завръщане на автора в Хасково, след като излага работите си в самостоятелна изложба в южния град след 30 години от последното си участие тук.

    Стефан Георгиев е от Велико Търново, но е живял и работил в Хасково, където е запазил много приятелства. През 1974 г. завършва Художествената гимназия ,,Академик Дечко Узунов,, в Казанлък, където дипломната му работа е с илюстрация. Продължава образованието си във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ във Факултета по изобразително изкуство. Работи в областта на живописта и илюстрацията. Художникът представя картините си в много самостоятелни и групови изложби в България, Германия и Турция. Илюстратор е на повече от 20 детски книги за някои от най-големите издателски компании в Гърция.

    Настоящата му изложба носи заглавието на една от емблематичните картини в нея- „Срещу течението“. То символизира борбата на всеки от нас. „Течението е метафора на препятствията в човешкия живот, на трудностите, които ни спират, но и които трябва да преодоляваме“, казва авторът. Засягам темата за различните, защото тя е много актуална в момента, по думите му. „На всички-на нас, на другите различни от нас, а може и ние да сме различни за тях-трябва да се даде шанс“, категоричен е Стефан Георгиев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини