От х:

Днес в x:

Задържаха жена с мигранти в дома й след сигнал от граждански патрул

    32-годишна харманлийка е задържана за подпомагане на чужденци незаконно да пребивават в страната, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    Вчера около 19 часа, униформени служители са проверили жилището й на булевард „България“ 75 в Града на Белоногата. Жената е установена в момент на напускане на апартамента си, а в него са намерени петима мъже на възраст около 30 г., самоопределящи се за сирийци, без документи за самоличност.

    Незаконно пребиваващите са задържани в управлението за изясняване на самоличността им. Работата по случая продължава.

    Сигнал за случая е подаден в полицията снощи от граждански патрул в Харманли след получена информация от съседи, каза един от членовете на организацията Николай Георгиев.

    „За нас е важно, че предотвратихме още един случай с така наречените пришълци на територията на Харманли, които по наше мнение застрашават и обществения ред, могат да бъдат и опасни“, каза Георгиев. По думите му в предишни периоди от време е имало и други такива случаи, в които местни жители са подслонявали незаконно пребиваващи хора.

    Разказа, че скоро заловили двама от десетима души, обитатели от бежанския лагер в Харманли. Със съдействието на полицията чужденците били хванати по време на кражба от зеленчукови градини.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини