От х:

Днес в x:

Хасковското училище „Христо Смирненски“ получи Европейската награда за иновативно обучение

Изображение 1 от 6

    Хасковското ОУ „Христо Смирненски“ е сред първите лауреати за България на Европейската награда за иновативно обучение. Наградата е европейска инициатива, обявена със съобщение на Европейската комисия за изграждането на Европейско пространство за образование до 2025 г. Целта е да бъдат откроени успешни преподавателски практики в рамките на Програма "Еразъм+" и да бъде отличена добрата работа на учителите и техните училища, участващи в проекти за европейско сътрудничество.

    Критериите за оценка и подбор на проектите открояват иновативни преподавателски практики, включват активната роля на учениците, сътрудничеството между учителите, въздействието на конкретния проект върху развитието на училищната общност и училищното образование.

    В Категория "Начално образование лауреат е OУ "Христо Смирненски“ - Хасково, с проект "Reading Without Borders". Училището бе отличено на специална церемония от Центъра за развитие на човешките ресурси, който е Националната агенция за България по Програма "Еразъм+". Богдана Тенева и Анжелина Тилева, които са част от екипа "Еразъм+" в училището, представиха наградения проект пред широка аудитория.

    В проекта участват девет държави; Ирландия, Португалия, Италия, Гърция, Турция, Румъния, Латвия, Полша и България. Старши учител Радка Матанова е автор и координатор на проекта. На 25-ти октомври г-жа Матанова ще вземе участие в официалната церемония по представяне и награждаване на проекта в Брюксел.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ел
      Елит
      7 -3
      20:37, 20 окт 2022
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини