От х:

Днес в x:

Отпускат 300 хил.лв. от държавния бюджет за водопровода в с. Маслиново

306 704 лв. ще бъдат разпределени за община Хасково, които от местната администрация ще насочат към довършването на водопровода в с.Маслиново.

Парите са от държавния бюджет през Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което ще финансира с 406 374 769 лв. през тази година инвестиционни проекти на общините. Финалният списък на одобрените проекти бе завършен на 30-ти септември и публикуван на сайта на МРРБ днес, след като мина през одобрение и  на Министерски съвет.

С приетото днес решение се отменя одобрения списък на инвестиционни проекти на общините, приет с решение на Министерски съвет на 1 август. Това беше едно от последните решения на Кабинета на Кирил Петков. В него Финансирането, което беше заложено община Хасково за доизграждането на вътрешна водопроводна мрежа на село Маслиново, бе 613 407 лева.

За прекрояването на списъка служебният министърът на МРРБ арх. Иван Шишков вече обясни, че е въз основа на писмо от Националното сдружение на общините в България от края на 23-и август, в което се посочват приоритетни за общинските администрации инвестиционни проекти на линейната инфраструктура в три направления - ВиК инфраструктура, улична мрежа и общински пътища. От включените в този списък обекти са разгледани, анализирани и селектирани само тези, които имат проектна готовност и разрешения за строеж.

При сключване на споразумения от страна на регионалния министър с кметовете на общините, ще бъде приведена 50 % от одобрената сума за дадения проект. Останалите 50 % ще са по сметките на общините през декември.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини