От х:

Днес в x:

Община Хасково подписа споразумение с МРРБ за финансиране на водопровода в с. Маслиново

Изображение 1 от 3

    173 са вече споразуменията за трансфер на средства за изпълнение на инвестиционни проекти в общините, подписани от началото на седмицата между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и общинските администрации. 113 от тях са за изпълнение на проекти за ремонт на общински пътища и улична мрежа в населените места, а 60 – за подобряване на ВиК инфраструктурата.

    Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с 406 374 769 лв. през тази година инвестиционни проекти на 234 обекта в различни общини.

    306 704 лв. е разпределената сума за община Хасково. С нея ще бъде довършен водопровода в с.Маслиново. Споразумението бе разписано от кмета на общината Станислав Дечев.

    За всяка община за финансиране е включен по един обект, който е посочен от нея за приоритетен.

    МРРБ ще финансира 50% от стойността на обектите, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части – първото плащане ще е до десет работни дни, след подписване на споразумението, а второто – през месец декември тази година.

    В Хасковска област са одобрени още близо 661 хил.лв за изграждане на ВиК мрежа в община Свиленград. 323 хил.лв ще бъдат дадени на община Симеоновград за подмяна на водопровод по 6 улици на общинския център. В Тополовград ще получат близо 927 хил.лв за реконструкция и рехабилитация на водопровод по 6 от улиците там. 93 500 лв. ще бъде финансирането на община Харманли за ремонт на съществуваща водопроводна мрежа и сградни отклонения по ул.“Балкан“. За доизграждане, реконструкция и рехабилитация на участъци от канализационната мрежа на гр. Любимец, сумата от МРРБ ще е 1,8 млн.лв. Свързан с ВиК е и проекта, подаден за финансиране от Ивайловград. Става въпрос за реконструкция и подмяна на магистрален външен водопровод, а определената сума е близо 956 хил.лева. Проектът на Минерални бани е свързан с пътната инфраструктура. Вече е подписано споразумението за финансиране 1, 6 млн.лв, с които ще се рехабилитира пътя между Караманци-Винево и към с.Габрово в общ.Черноочене. В община Димитровград финансирането от 2, 4 млн.лв. е насочено за основен ремонт на пътя между Бял извор-Димитровград-с. Радиево-Голямо Асеново и Малко Асеново.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини