От х:

Днес в x:

16 366 261 лв. влизат в общините на Хасковска област за инфраструктуни проекти

16 366 261 лв. ще влязат в общините от Хасковска област за инфраструктурни проекти. Те бяха уредени с едно от последните решения на правителството на Кирил Петков. Сумата е отпусната през Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Финансирането е целево за общините. За целта чрез преструктуриране на бюджета на ведомството за 2022 г. се осигуряват общо за 234 общини над 418 млн. лв ремонт на ВиК, пътища и улици.

За региона на Хасково е разпределено финансиране за 13 обекта.

Финансирането, което Хасковска община ще получи и 613 407 лева за изграждането на вътрешна водопроводна мрежа на село Маслиново.

В Димитровград, Тополовград и Свиленград ще бъдат финансиране по два проекта. В Харманли, Маджарово, Минерални бани, Любимец и Ивайловград по един.

През тази година общините ще получат 50% от необходимото финансиране за всеки обект. Това условие бе договорено с Националното сдружение на общините, което работи с МРРБ по финалния списък за финансиране. Класираните обекти са от всички подадени искания от кметовете в МРРБ от февруари насам и в Министерство на финансите в последните дни на предходното правителство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мо
    можело а
    4 0
    13:31, 4 авг 2022
    Значи можело последният ден на едно правителство да се дадат необходимите средства на общините за разплащания по проекти. Защото през последните години наблюдавахме Герб какво прави - плаща за пътища за да и върнат после 50 процента от парите. Ние не сме прости.Само вие управляващите си мислите че сме прости.Ние всичко виждаме.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини