От х:

Днес в x:

7000 лв. гаранция за задържания с психотропни лекарства за 15 000 лева

Мярка парична гаранция в размер на 7000 лева получи 45-годишен пловдивчанин, задържан за контрабанда на лекарствени препарати с психотропно и релаксиращо действие от състава на Диазепам за близо 15 000 лева. Определението е наложено от Окръжен съд – Хасково, който отхвърли искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Темида.

Хапчетата са открити на 24 септември 2022 г. при митническа проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“ в лек автомобил Опел, шофиран от пловдивчанина, влязъл от Турция в България.

Съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което се предвижда наказание от 3 до 15 години затвор и глоба от 10 000 до 100 000 лева. Според Темида няма реална опасност обвиняемият да се укрие, той има регистриран постоянен и настоящ адрес, има постоянни трудови доходи, с които издържа семейството си, чисто съдебно минало и добри характеристични данни. Допълнително съдът констатира, че са представени медицински документи, от които е видно, че обвиняемият посещава периодично медицински прегледи поради влошено здравословно състояние. Така съдът прецени, че мярката за неотклонение „гаранция в пари“ се явява адекватна на целите на закона.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини