От х:

Днес в x:

Пиян младеж без книжка открадна кола. Арестуваха двама с алкохол, единият и дрогиран

Четирима нарушители на пътя са задържани през последните три дни в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 05.09.22 г., около 03:00 ч., на кръстовището на улиците „Картечар“ и „Единство“ в Хасково е спрян за проверка лек автомобил Фолксваген Поло, управляван от непълнолетен и неправоспособен водач, а именно 17-годишно момче от хасковското село Малево. При проверка на водача с дрегер е установено, че шофира с 1.04 промила алкохол в издишаният въздух. След проведена беседа с младежа, той заявил, че е откраднал лекия автомобил от улица в село Малево, който бил оставен отключен, а ключовете били в купето. Автомобилът е върнат на собственика.

На 02.09.2022 г., около 11:10 часа, в село Болярски извор, служители на Районното управление в Харманли спрели за проверка мотоциклет марка Zongshen без поставена регистрационна табела, управляван от неправоспособно 17-годишно момче от селото. При извършена справка е установено, че същият управлява моторното превозно средство без книжка. При извършена справка по номер на рама на моторното превозно средство е установено, че същото не е регистрирано по надлежния ред.

На 03.09.2022 г., около 1:45 ч., на булевард „България“ в Хасково, служители на сектор „Пътна полиция“, спрели за проверка лек автомобил БМВ Х5, управляван от 44-годишен мъж от града. При извършена проверка с дрегер е установено, че водачът управлява колата след употреба на алкохол - 1.63 промила. Същият отказал кръвна проба за химически анализ.

На 04.09.2022 г., около 4:45 ч., в Симеоновград е спрян за проверка лек автомобил Фолскваген Пасат, управляван от 23-годишен мъж от града. Водачът е тестван за употреба на алкохол с дрегер, който отчел показание от 1,70 промила в издишания въздух. При проверка на лицето и с наркотест, същият отчел наличие на метамфетамин. Приел да даде кръв и урина за химически анализ.

По четирите случая са образувани досъдебни производства, а нарушителите са били задържани за срок до 24 часа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини