От х:

Днес в x:

Божидар Саръбоюков с почетен плакет от община Харманли

Изображение 1 от 3

    Вицешампионът на скок височина от световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години Божидар Саръбоюков беше посрещнат днес от кметицата на родния си Харманли. Мария Мария Киркова връчи почетен плакет, грамота за постижения и парична награда на атлета, прославил Харманли и България с представянето си в колумбийския град Карли. На световното там Саръбоюков се класира и на 11-то място в скока на дължина.

    При завръщането си в България Саръбоюков коментира пред списание „Атлетика“, че се е чувствал подготвен и за златото в скока на височина, но дъждът и прекъсването заради лошото време на състезанието в Кали са му попречили ми попречи да подобри личния си рекорд от 2.20 и да покаже най-доброто от себе си.

    На срещата в кметството в Харманли с него присъства и личният му треньор Димитър Карамфилов както и сестра му Ирен, която също е сред младите надежди на леката атлетика у нас. Само преди няколко седмици с личен рекорд в скока на височина тя стана бронзова медалистка на Европейския олимпийски младежки фестивал в словашкия град Банска Бистрица.

    „Вашите постижения са много ясен сигнал, че притежавате огромен потенциал, който задължително следва да се развие и надгради. Вярвам, че ви очакват големи успехи, с които да ни накарате да се изправяме на крака всеки път когато сте горе на стълбичка и звучи българският химн. Бъдете здрави!“ поздрави атлетите кметицата на Харманли.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини