От х:

Днес в x:

6 души са задържани за наркотици в Хасковско, единият шофирал дрогиран

6 души са хванати за наркотици в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

21-годишен мъж е задържан от полицаи в свиленградското село Момково. При извършена проверка в частен дом, обитаван от 56-годишна жена и младежа, в найлонови торби са открити 31,5 грама суха зелена листна маса, реагираща при полеви наркотест на канабис. Наркотичното вещество е предадено с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24.07.2022 г., в 00:45 ч. в Свиленград, полицаи спрели за проверка лек автомобил Мерцедес, управляван от криминално проявен и осъждан 32-годишен мъж от града. При проверка на водача с наркотест е установено, че той шофира колата след употреба на канабис. При последващ обиск на водача и на 21-годишна жена, пътник в автомобила, в дамската чанта на жената е открита пластмасова кутия с 5,2 грама канабис. Предадена е с протокол за доброволно предаване. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

На 25.07.2022 г., в 20:00 ч., в близост до училище в Хасково, полицаи са извършили проверка на 18-годишен криминално проявен младеж от града. В хода на проверката, в чантичка, която той носел са открити две алуминиеви сгъвки с 4 грама „пико“. Заявил, че е за лична употреба. Наркотичното вещество е предадено с протокол за доброволно предаване. Задържан е за срок до 24 часа.

Същия ден, в 16:30 часа, в Симеоновград, полицаи са спрели за проверка лек автомобил Опел Зафира, управляван от 33-годишен мъж от Раднево. Извършен му е обиск, при който в десния джоб на панталоните му е открита саморъчно направена цигара, съдържаща 1 грам марихуана, за която посочил, че е негова и е за лична употреба. При обиск и на пътник в автомобила, а именно 33-годишен от симеоновградското село Троян, в десния джоб на късите му панталони са открити две станиолови сгъвки с около 1 грам метамфетамин. Наркотичните вещества са предадени с протоколи за доброволно предаване.

Около 13:00 часа вчера в Любимец е извършена проверка на мотопед Kymco, управляван от 18-годишен мъж от Харманли. Установено е, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред, а водачът не притежава шофьорска книжка. Съставени са два акта за установяване на административни нарушения. По случая е образувана полицейска преписка.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини