От х:

Днес в x:

Освободиха затворения бизнес заради пандемията от таксата за смет

Затворените частично и изцяло бизнеси в Хасково няма да плащат такса смет за следващите два месеца. Прилагането на мярката, като част от облекченията заради невъзможността да работят на част от обектите, разреши днес Общинския съвет на Хасково. 

Другите са освобождаване от таксите, които се плащат за  тротоари, площади и  терени за търговска дейност на открито.

Задействането им  беше предложено от кмета на Станислав Дечев.

От Постоянната  комисията по обществен ред и законност беше внесено предложение към изготвянето на декларацията- заявление за освобождаване от таксата за смет, да се изисква и добавянето на  касов бон, който да доказва, че съответният обект действително не е работил и е на нула.

На тази промяна обаче се възпротиви вносителят на докладната. Дечев използва аргумента, че и бизнесът с частично право да работи, като ресторантите към хотелите например, така или иначе не е генерирал достатъчно доходи през периода на строгите мерки, за покриване разходите на работещия персонал и в крайна сметка търпи загуби.

„Целта е да подпомогнем бизнеса, целият сектор, а не да търсим причина да не го направим“, аргументира се той.

 В крайна сметка предложението за прилагането на касови бонове  не мина, а облекчението беше прието, както за изцяло затворените, така и за частично работещите бизнеси, за които важат наложените мерки от 27-ми ноември, миналата година.

За да се ползва облекчението ще се подава декларация по образец до кмета на общината.

.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    да речем ако обекта е над 2-300 000 лева. А не бившия Кмет Георги - Узунджовския Крадец да ползва облекчения наравно с малките собственици
    • Плашим се от вас Българите - казали Евреите като разбрали, че Делян Добрев плаща наем на майка си с парите от фабриката на баща си! ( Аз съм КУМГЕЙТ - ТЕРИКАТ)
      Да живее гладната рода и нейните сподвижници. 16- години Г. Иванова рода сега 20 години Добрево-Кумгейтова рода.
  • 2
    :)
    :)
    3 0
    16:54, 29 яну 2021
    Да ви имам и заглавието...
  • 3
    И
    И
    1 -1
    21:28, 29 яну 2021
    Поредната глупост от кмета на Хасково.

Още новини

Последни новини