От х:

Днес в x:

13 °C

Одобриха процедурите за закрит плувен басейн в Хасково и кучешки приют

Общинският съвет на Хасково одобри стартирането на процедури за изграждане на закрит плувен басейн в Хасково и кучешки приют в бившето летище „Узунджово“. Това бе прието на днешното онлайн заседание на местния парламент.

Припомняме, че инициативата за двете намерения е на кмета на община Хасково Станислав Дечев. Предложението за изграждане на закрит плувен басейн в терен на бившето ТМСС, сега ПГТАГ „Н. Й. Вапцаров“, който не се ползва от години, беше прието единодушно с 39 гласа „за“ от общинските съветници. По първоначални сметни за реализиране на идеята ще са необходими около 1 000 000 лева, като за целта ще бъдат използвани средства от отчисленията за отпадъци, които държавата ще върне на общината.

Предложението за обособяване на кучешки приют в сграда на бившето летище „Узунджово“ предизвика дебати.

В тази връзка имаше изказване, че дори и да се направи такъв приют, то бездомните кучета не могат да бъдат държани безкрайно в него, тъй като това не било позволено по закон. Вносителят на докладната – кметът Станислав Дечев репликира, че според чл. 55 от Закона за защита на животните, те могат да стоят в приюта до живот.

Общинският съветник Светослава Стоянова попита дали са правени изчисления колко ще са разходите за изхранване на животните, лечение и обезпаразитяване, каквито ще са неизбежни. Градоначалникът заяви, че е невъзможно да се направят такива сметки, тъй като не се знае колко животни ще бъдат настанени там, а и има няколко начина за финансиране на един приют – европейско, общинско, държавно или чрез дарения на физически и юридически лица. Допълни, че изхранването може да бъде подпомогнато с остатъчната храна от институциите.

Докладната беше приета с 29 гласа „за“, 7 „против“ и 2 „въздържал се.

Не стана ясно обаче дали ще се запази съществуващият Кастрационен център край Хасково, в който бездомните кучета се обезпаразитяват и престояват до десетина дни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Аз
  Аз да питам
  22 -3
  12:48, 29 яну 2021
  А какво се случва с разпадащото се поделение на В.Левси и Дунав?
  Първо. че е опасно, Второ, че е много грозно!
  Пак е заградено с найлонови ленти, които се късат при първия полъх на вятъра!
  На кого са нужни още човешки жертви, за да се вземе адекватно решение за премахването им!?
  • Ем
   Ема
   12 -8
   12:54, 29 яну 2021
   Нека първо да порутят летището и тогава казармите.
  • преди да правите басейните
  • Ку
   КУМГЕЙТ РОДА Е ВАШАТА МЪГЛА
   8 -2
   09:18, 30 яну 2021
   Плашим се от вас Българите - казали Евреите като разбрали, че Делян Добрев плаща наем на майка си с парите от фабриката на баща си! ( Аз съм КУМГЕЙТ - ТЕРИКАТ)
   Да живее гладната рода и нейните сподвижници. 16- години Г. Иванова рода сега 20 години Добрево-Кумгейтова рода.
 • 2
  Оч
  Очаквайте
  23 -8
  14:06, 29 яну 2021
  Очаквайте много серийния филм който ще се играе в Хасково - " Яко крадене ще пада" - сценарист, режисьор, продуцент и изпълнители - шайката на Станчо обратното на острото и компания.
 • 3
  По
  Поп Минчо
  13 -11
  15:08, 29 яну 2021
  Освен че общинския съвет мисли за обикновените граждани, и всички живеем в един прекрасен град, сега вече ще се помисли и за бедните животинки... Нямам думи да опиша уважението, което изпитвам към управляващите ни професионалисти!
  • Пр
   Протойерей
   5 -8
   15:59, 29 яну 2021
   Попе, много глупости написа днес. Този на когото се кланяш не е никакъв господ, а един простосмъртен. И да знаеш, той е на определен пост в нашия регион, за това те се вижда като неземен. С твоя капацитет не вярвам да ме разбереш или поне не сега, а типично по български – късно.
  • Ар
   архидякон
   2 -1
   11:22, 30 яну 2021
   Протоерей ти май нямаш чувство за хумор. Майтап бе Уили, ти да не мислиш че това съм го написал на сериозно.
 • 4
  To
  TOROS MOTUN
  18 -1
  16:09, 29 яну 2021
  Крайно време е хасково да остане без кучета като всеки нормален европйски град , а пък който иска да си ги взима от улицата.
  • Освен това сте и Първата "Зелена Община" в България
   ....
   но все още можете да си платите рушветя и в евро
 • 5
  Ян
  Янко Митев
  18 -4
  16:18, 29 яну 2021
  Дано не съм прав но ми се струва че 1милион лева за закрит плувен басейн са много малка сума. Мисля че когато се строи сграда с такова обществено значение терена и сумата трябва да са много по големи. Трябва да служи не само за пличкане а и за спорт.За плуване за скокове,водна топка. Трябва да се мисли в перспектива.Да се ползва поне 50 години.Трябва не само басейн но цял плувен комплекс с прилежащи зали за физическа подготовка ,медецински спортен център и всичко необходимо за провеждане на спортни състезания в него.По добре е да се направи идеен проект и да се търси финансиране.Не е нужно да се бърза толкова.Това може да излезе много по скъпо и ненужно!
 • 6
  Ст
  Станимир Стоянов
  7 -10
  17:16, 29 яну 2021
  Браво на нашия кмет и на всички общински съветници! Това е много хубаво нещо за нашия град : Закрит плувен басейн, още един кучешки приют, голф игрище и нов стадион "Младост".
 • 7
  Ви
  Високопланински джентълмен
  11 -2
  19:24, 29 яну 2021
  Най накрая ще има къде да се къпем . И ние от картофково се къпем понякога
 • 8
  Ка
  Кадъна
  7 -3
  19:34, 29 яну 2021
  Строят за електората , да направите и женски басейн .
  • Ня
   Някой
   4 -1
   09:38, 30 яну 2021
   Аз ще кандидатствам за Теляк в женската баня 😂
 • 9
  Пл
  плувец
  11 -1
  21:15, 29 яну 2021
  в пъти по-евтино щеше да излезе да се купи басейна на бившата цигарена фабрика, има си кладенец дълбок 60 м, водата е 10 градуса, слагат се слънчеви панели на покрива и водата ще се затопля до 24 градуса, колкото трябва да е, най-вероятно басейна ще бъде започнат, но не и довършен, това са фантазиите на неосъществени "спортисти", които сега са добре платени съветници, които ни вдигнаха данъците, за да може да вземат по 1000 лв на месец, вместо да търсят решения добри за всички граждани, те уреждат преди всичко себе си, алчността и глупостта победиха-ура !
 • 10
  Цигарена та цигарена, там до мангустите не, благод... Виж коментара
  • Ем
   Ема
   1 -2
   07:53, 30 яну 2021
   Те мангустите са навсякъде, а в Узунджово за кого мислиш е?????
 • 11
  Хо
  Хотел
  5 -1
  00:52, 30 яну 2021
  Кучешкия приют може да се финансира от изграден до него хотел за кучета.
  Нали не си мислите,че всички хора са безотговорни и си изоставят домашните любимци?! Ние сме плащали по 100 евро на месец на жена която се грижеше за нашето. И въпреки това е трудно да се довериш на непознат.

  В Южна България няма хотел за кучета.

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021

Случаен виц

Последни новини