От х:

Днес в x:

20 °C

Одобриха процедурите за закрит плувен басейн в Хасково и кучешки приют

Общинският съвет на Хасково одобри стартирането на процедури за изграждане на закрит плувен басейн в Хасково и кучешки приют в бившето летище „Узунджово“. Това бе прието на днешното онлайн заседание на местния парламент.

Припомняме, че инициативата за двете намерения е на кмета на община Хасково Станислав Дечев. Предложението за изграждане на закрит плувен басейн в терен на бившето ТМСС, сега ПГТАГ „Н. Й. Вапцаров“, който не се ползва от години, беше прието единодушно с 39 гласа „за“ от общинските съветници. По първоначални сметни за реализиране на идеята ще са необходими около 1 000 000 лева, като за целта ще бъдат използвани средства от отчисленията за отпадъци, които държавата ще върне на общината.

Предложението за обособяване на кучешки приют в сграда на бившето летище „Узунджово“ предизвика дебати.

В тази връзка имаше изказване, че дори и да се направи такъв приют, то бездомните кучета не могат да бъдат държани безкрайно в него, тъй като това не било позволено по закон. Вносителят на докладната – кметът Станислав Дечев репликира, че според чл. 55 от Закона за защита на животните, те могат да стоят в приюта до живот.

Общинският съветник Светослава Стоянова попита дали са правени изчисления колко ще са разходите за изхранване на животните, лечение и обезпаразитяване, каквито ще са неизбежни. Градоначалникът заяви, че е невъзможно да се направят такива сметки, тъй като не се знае колко животни ще бъдат настанени там, а и има няколко начина за финансиране на един приют – европейско, общинско, държавно или чрез дарения на физически и юридически лица. Допълни, че изхранването може да бъде подпомогнато с остатъчната храна от институциите.

Докладната беше приета с 29 гласа „за“, 7 „против“ и 2 „въздържал се.

Не стана ясно обаче дали ще се запази съществуващият Кастрационен център край Хасково, в който бездомните кучета се обезпаразитяват и престояват до десетина дни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

 • 1
  Аз
  Аз да питам
  22 -3
  12:48, 29 яну 2021
  А какво се случва с разпадащото се поделение на В.Левси и Дунав?
  Първо. че е опасно, Второ, че е много грозно!
  Пак е заградено с найлонови ленти, които се късат при първия полъх на вятъра!
  На кого са нужни още човешки жертви, за да се вземе адекватно решение за премахването им!?
  • Ем
   Ема
   12 -8
   12:54, 29 яну 2021
   Нека първо да порутят летището и тогава казармите.
  • преди да правите басейните
  • Ку
   КУМГЕЙТ РОДА Е ВАШАТА МЪГЛА
   8 -2
   09:18, 30 яну 2021
   Плашим се от вас Българите - казали Евреите като разбрали, че Делян Добрев плаща наем на майка си с парите от фабриката на баща си! ( Аз съм КУМГЕЙТ - ТЕРИКАТ)
   Да живее гладната рода и нейните сподвижници. 16- години Г. Иванова рода сега 20 години Добрево-Кумгейтова рода.
 • 2
  Оч
  Очаквайте
  23 -8
  14:06, 29 яну 2021
  Очаквайте много серийния филм който ще се играе в Хасково - " Яко крадене ще пада" - сценарист, режисьор, продуцент и изпълнители - шайката на Станчо обратното на острото и компания.
 • 3
  По
  Поп Минчо
  13 -11
  15:08, 29 яну 2021
  Освен че общинския съвет мисли за обикновените граждани, и всички живеем в един прекрасен град, сега вече ще се помисли и за бедните животинки... Нямам думи да опиша уважението, което изпитвам към управляващите ни професионалисти!
  • Пр
   Протойерей
   5 -8
   15:59, 29 яну 2021
   Попе, много глупости написа днес. Този на когото се кланяш не е никакъв господ, а един простосмъртен. И да знаеш, той е на определен пост в нашия регион, за това те се вижда като неземен. С твоя капацитет не вярвам да ме разбереш или поне не сега, а типично по български – късно.
  • Ар
   архидякон
   2 -1
   11:22, 30 яну 2021
   Протоерей ти май нямаш чувство за хумор. Майтап бе Уили, ти да не мислиш че това съм го написал на сериозно.
 • 4
  To
  TOROS MOTUN
  18 -1
  16:09, 29 яну 2021
  Крайно време е хасково да остане без кучета като всеки нормален европйски град , а пък който иска да си ги взима от улицата.
  • Освен това сте и Първата "Зелена Община" в България
   ....
   но все още можете да си платите рушветя и в евро
 • 5
  Ян
  Янко Митев
  18 -4
  16:18, 29 яну 2021
  Дано не съм прав но ми се струва че 1милион лева за закрит плувен басейн са много малка сума. Мисля че когато се строи сграда с такова обществено значение терена и сумата трябва да са много по големи. Трябва да служи не само за пличкане а и за спорт.За плуване за скокове,водна топка. Трябва да се мисли в перспектива.Да се ползва поне 50 години.Трябва не само басейн но цял плувен комплекс с прилежащи зали за физическа подготовка ,медецински спортен център и всичко необходимо за провеждане на спортни състезания в него.По добре е да се направи идеен проект и да се търси финансиране.Не е нужно да се бърза толкова.Това може да излезе много по скъпо и ненужно!
 • 6
  Ст
  Станимир Стоянов
  7 -10
  17:16, 29 яну 2021
  Браво на нашия кмет и на всички общински съветници! Това е много хубаво нещо за нашия град : Закрит плувен басейн, още един кучешки приют, голф игрище и нов стадион "Младост".
 • 7
  Ви
  Високопланински джентълмен
  11 -2
  19:24, 29 яну 2021
  Най накрая ще има къде да се къпем . И ние от картофково се къпем понякога
 • 8
  Ка
  Кадъна
  7 -3
  19:34, 29 яну 2021
  Строят за електората , да направите и женски басейн .
  • Ня
   Някой
   4 -1
   09:38, 30 яну 2021
   Аз ще кандидатствам за Теляк в женската баня 😂
 • 9
  Пл
  плувец
  11 -1
  21:15, 29 яну 2021
  в пъти по-евтино щеше да излезе да се купи басейна на бившата цигарена фабрика, има си кладенец дълбок 60 м, водата е 10 градуса, слагат се слънчеви панели на покрива и водата ще се затопля до 24 градуса, колкото трябва да е, най-вероятно басейна ще бъде започнат, но не и довършен, това са фантазиите на неосъществени "спортисти", които сега са добре платени съветници, които ни вдигнаха данъците, за да може да вземат по 1000 лв на месец, вместо да търсят решения добри за всички граждани, те уреждат преди всичко себе си, алчността и глупостта победиха-ура !
 • 10
  Цигарена та цигарена, там до мангустите не, благод... Виж коментара
  • Ем
   Ема
   1 -2
   07:53, 30 яну 2021
   Те мангустите са навсякъде, а в Узунджово за кого мислиш е?????
 • 11
  Хо
  Хотел
  5 -1
  00:52, 30 яну 2021
  Кучешкия приют може да се финансира от изграден до него хотел за кучета.
  Нали не си мислите,че всички хора са безотговорни и си изоставят домашните любимци?! Ние сме плащали по 100 евро на месец на жена която се грижеше за нашето. И въпреки това е трудно да се довериш на непознат.

  В Южна България няма хотел за кучета.

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще отделите повече време на проблем, за който не сте подозирали, че може да се появи. Проявете разбиране и към нуждите на близък човек, помогнете му. Финансови придобивки ще дойдат тъкмо навреме и ще подпомогнат намеренията ви за ремонти или предстоящо пътуване. Не предизвиквайте никого днес, бъдете по-отстъпчиви.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Имате реален поглед върху събитията около вас, но освен това е нужно и да се действа. Ще постигнете повече, ако разумно разпределяте енергията си и не се хвърляте в излишни посоки, гарантиращи ви само умора. Нова любов ще вълнува някои от вас. Поне за сега запазете за себе си това хубаво чувство и не го обсъждайте с никого.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Моментът е подходящ да проявите твърдост и да действате безкомпромисно. Имате увереност в себе си, че действате правилно, остава само да я превърнете в действие. Не се колебайте - шансовете са на ваша страна. Резултатите ще впечатлят дори и вас. Помислете за бъдещи начинания. Откриват ви се много възможности в тази насока.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
През днешния ден бъдете достатъчно внимателни, не говорете неща, които можете да премълчите. Не е изключено някой от обкръжението ви съзнателно да ви въвлече в конфликтна ситуация. Добри новини ще разведрят настроението ви и ще ви посветят в нови за вас начинания. Следвайте своя вътрешен глас.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Хвърлете цялата си енергия в делата, които движите.Успехът си заслужава усилията. Ако успеете да заинтригувате и по-висшестоящи - тогава триумфът ви ще бъде пълен.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционално наситен ден сред приятна компания. Настроени сте доста купонджийски и без съмнение се чувствате добре на всяко място. Имате нужда от разтоварване, затова използвайте отдаващият ви се случай. Успехи сред противоположния пол ще ви накарат да се чувствате още по-добре. Не се колебайте да предприемете първата стъпка.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще събудите интереса на околните. Не всичко ще бъде по вкуса ви, но не си разваляйте настроението. Делата ви се развиват добре и вие много скоро ще го усетите. Имате възможността да започнете работа по проект, който отдавна ви привлича.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Бъдете сигурни, че ако поговорите спокойно с близък човек за онова, което ви тревожи, ще се почувствате значително по-добре.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори плановете ви за деня не включват делова активност ще се наложи да я проявите. Възможността, която ви се открива не е за изпускане и със сигурност ще съжалявате, ако не се възползвате по най-добрия начин. Ранния следобед ви очаква приятна изненада, този път свързана с интересуваща ви личност.
10 май 2021
Последни новини