От х:

Днес в x:

23 °C

Отпуснаха 1 млн. лв. за ремонт на коритото на река Хасковска

1 млн. лв. са преведени на община Хасково за ремонт на коритото на река Хасковска. Сумата е отпусната от държавата през декември миналата година за реализиране на проекта на обща стойност около 3 млн. лв., за който беше обявена обществена поръчка, обяви кметът Станислав Дечев по време на днешното онлайн заседание на Общинския съвет.

През август 2020 година е бил подписан договор за строителен надзор между кметството и ДЗЗД „Инфраструктура“, в което дружество участват „Радев-06“ ЕООД и „Екоинженеринг“ ЕООД, става ясно от публикуваните документи на сайта на община Хасково.

Обществената поръчка е с наименование „Реконструкция на корекцията и възстановяване на проводимостта на река Хасковска – участък Запад“. Обхваща участъка с дължина от 1,200 км - от автомобилния мост до Градската градина в посока към квартал „Бадема“.

Строителството ще се извършва съгласно одобрен и оценен инвестиционен проект, състоящ се от следните части: хидротехническа, конструктивна, геодезия, хидроложки доклад, план за безопасност и здраве, план за управление на строителните отпадъци.

Срокът за изпълнение на договора е 250 календарни дни. Община Хасково е открила процедура за избор на изпълнител на строителните и възстановителни дейности по коритото на река Хасковска.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  По
  Поп Минчо
  11 -32
  15:09, 29 яну 2021
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Имам в предвид гетото на Шанхай :))
  • Ку
   КУМГЕЙТ НА ИЗБОРИ
   8 -2
   09:19, 30 яну 2021
   Плашим се от вас Българите - казали Евреите като разбрали, че Делян Добрев плаща наем на майка си с парите от фабриката на баща си! ( Аз съм КУМГЕЙТ - ТЕРИКАТ)
   Да живее гладната рода и нейните сподвижници. 16- години Г. Иванова рода сега 20 години Добрево-Кумгейтова рода.
 • 2
  Ah
  aha
  24 -1
  15:19, 29 яну 2021
  Направете моста до елба бетон голям и оттам да има един истински булевард,а не като сега двупосочно и от двете страни.
 • 3
  Па
  Папура
  22 -2
  16:05, 29 яну 2021
  За Хасковското корито добре са отпусна ли пари няма лошо ами за речните корита по селата кога ще има пари и да се почистят хубаво от дървета треви и наноси. Например реката в село Книжовник за малко да наводни селото тази година заради не почистено корито особено параметъра след училището.
 • 4
  Гл
  Гламъв
  15 -3
  16:21, 29 яну 2021
  Еии от кога чакам.И яхтата ми седи на сухо.Да го свършват че ми се тръгва къде Гръцко с яхта!
 • 5
  Че ще трябва да си купувате Гондоли :))
 • 6
  Ал
  али ръза
  26 -5
  18:00, 29 яну 2021
  3 мил за ряката 2 за стълбите до Богородица 10 парка над ДНА -бах ма -- му много крадене
 • 7
  Бо
  Борсалино
  18 0
  21:06, 29 яну 2021
  след като ще се ремонтира коритото е добре да се изследват и незаконните зауствания на битово-фекални води защото 1 млн ще се усвои, а в реката пак ще тече у.рина и а.кита и ще мирише неописуемо
 • 8
  До
  Дон Базилио от ручока
  19 -4
  21:46, 29 яну 2021
  За тея пари Хасково ще станем като Венеция, гондоли и гондолиери! Или за тия пари ще отклонят канала покрай автошоу рума на узунджовския мустакат разбойник.
  А той в замяна с неговите фирмички ще бетонира, асфалтира и боядиса в жълто трасето върху канала и ще го направи писта за формула 1 и други международни състезания. Тогава ще заприличаме на Монако или Маранело.
  Всичко на пръв поглед изглежда много хубаво, проблема е че сегашния кмет е т*п като кон с капаци а бившия узонджовски ф***л е а***н и безс******н.
  • Ха
   хаха браво
   15 -2
   22:23, 29 яну 2021
   Ряка та ряка абе направи нещо за хората в този град бе че да те запомнят с нещо стига с тая ряка и с тия кучета бе галош
 • 9
  Бр
  браво бе
  11 -3
  07:59, 30 яну 2021
  За тези пари с марокански мрамор ли ще я облицоват!? 3млн. лева за 1 километър!!!
 • 10
  Ха
  Хасковлия
  2 -4
  13:44, 30 яну 2021
  Каквото направи за града узунжовеца вие за 100 години няма да сторите
 • 11
  Пе
  пешо
  1 -4
  14:50, 30 яну 2021
  каквото направи Георги Иванов никой не може да направи Другите можат само да крадат
  • Пе
   Пешо много си сбъркан
   1 -1
   20:40, 30 яну 2021
   Боже боже този пък който може да напише книги за това как да крада и да не ме съдят не ми го давай за пример. Построи една статуя, една кула и един некачествен център плочките вече се разбиха и какво направи. Прибира от един джоб в друг и има за пет поколения напред. А такива с промити мозъци като тебе ще сърбат топла бира и ще си чешат топките.

Хороскоп за 18.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
18 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
18 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
18 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
18 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
18 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
18 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
18 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
18 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
18 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
18 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
18 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
18 май 2021
Последни новини