От х:

Днес в x:

Кметът: Новият закрит басейн трябва да отвори врати през септември

    Новият закрит плувен басейн край улица „Панорама“ в Хасково трябва да отвори врати преди първия учебен ден. Това заяви пред Haskovo.net и eTV днес кметът на община Хасково Станислав Дечев.

    Реално спортният комплекс е готов, остават някои довършителни дейности. Застроената площ е 1500 кв. м. Изградени са два басейна. Малкият е с размер 8 на 12.50 метра и дълбочина – от 0.80 до 1.20 метра. Големият е с размери 12.50 на 25 метра и дълбочина – от 2 до 2.20 метра, разделен е на 5 коридора. Край тях има трибуна с 90 места за сядане при провеждане на състезания в бъдеще. Има помещение за кафене, за лекарски кабинет, чакалня, тоалетни, включително и за инвалиди, стая за треньори и управител, съблекални. Отвън ще бъде обособен паркинг и ще бъде изграден детски кът.

    Малкият басейн вече е пълен с вода, а големият се пълни. Предстои обектът да бъде въведен в експлоатация. Трябва да бъдат направени промени в две общински наредби, които трябва да бъдат качени в интернет до 1 август 2023 г. и да бъдат гласувани на заседание на Общинския съвет. Целта е да се назначи персонал за басейна, както и да се определи таксата и начина за ползване.

    Все още обаче се правят изчисления за стойността му, която ще достигне около 2 млн. лв. Първоначално бяха предвидени около 1.3 млн. лв., но стойността е нараснала заради инфлацията. Средствата са от отчисленията за отпадъците и от местната дейност на общината.

    Басейнът трябва да заработи до 15 септември, каза кметът на община Хасково Станислав Дечев. „Целта ние чрез съоръжението да се развият плувните спортове в нашия град. От него да се възползват най-вече ученици, студенти и всички любители на плувните спортове. Надявам се в началото на учебната година вече да имаме записани класове и плувни отбори, които да започнат да го използват. Надяваме се в близкото бъдеще да имаме изявени плувни спортисти от нашия град“, каза градоначалникът. Той поясни, че на терена отвън е предвиден проект за облагородяване на пространството – изграждане на спортни игрища за футбол, пясъчно игрище за хандбал и волейбол, алеи, баскетболно игрище. Очаква се обаче финансиране.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пр
      Предприемача
      70 -29
      17:54, 20 юли 2023
      А ти трябва да си тръгваш през октомври!
    • 2
      До
      Добре
      29 -5
      23:34, 20 юли 2023
      Кмете от Република можели да посещават басейна ..
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини