От х:

Днес в x:

До 1-2 седмици правят първа копка за изграждане на новия закрит басейн

    Първа копка за изграждане на новия закрит плувен басейн ще бъде направена през следващата седмица или най-късно през по-следващата. Това съобщи кметът на община Хасково Станислав Дечев при представяне на проекта за бюджет за 2022 година.

    Съоръжението ще бъде изградено на мястото на бившия обучителен център на бившия Техникум по механизация на селското стопанство (ТМСС). Имотът край улица „Панорама“ в местността „Казан топра“ е с площ 22 492 кв. м.

    Плувният комплекс ще има два басейна. Големият ще е с размери 25м х 12.5м и дълбочина от 1.80м до 2.00м. Малкият басейн ще бъде с размери 10м х 10м и дълбочина от 0.80м до 1.20м. За двата басейна е планирана модерна система за филтрация. В комплекса ще има спортно оборудване и екипировка според изискванията на Българската федерация по плуване. За зрителите са предвидени три мобилни трибуни с общо 90 места.

    Припомняме, че след проведена обществена поръчка беше избрана фирма изпълнител. Това е „Аква 3“ ООД, с която община Хасково подписа договор. Общата стойност на договора за проектиране и изпълнение е 1 307 000 без ДДС.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини