От х:

Днес в x:

9 °C

Отложиха делото за наводнението в Бисер срещу Ирена Узунова

Изображение 1 от 3

  Районният съд в Харманли не даде ход на делото за наводнението в село Бисер срещу тогавашния областен управител Ирена Узунова. Причина за отлагане на процеса станаха нередовно призовани свидетели. Припомняме, че заседание по казуса беше насрочено и за декември миналата година, но то беше отсрочено за днес.

  Припомняме, че трагедията стана на 6 февруари 2012 година. Узунова е подсъдима за това, че като областен управител на Хасково не е планирала и организирала разработването на областен план за защита при бедствия, съвместно с централната и местната власт. Не е предприела превантивни мерки като не е осъществила поддръжка и ремонтно възстановителни дейности на хидротехническо съоръжение. В резултат на това е причинила наводнение по непредпазливост в харманлийското село Бисер след скъсване на стената на язовир "Иваново", като е последвала смъртта на 8 души.

  Днес Узунова, която е в инвалидна количка след претърпян инсулт, коментира, че не се чувства отговорна за станалото. Наследници на загинали преди 9 години също бяха на мнение, че подсъдимата не е виновна за трагедията.

  Делото ще продължи на 23 март 2021 година.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Съ
   съдията Пенчо
   11 -15
   11:46, 29 яну 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
   • Мо
    Може и да НЕ е Виновна
    10 0
    18:07, 29 яну 2021
    Щом НЯМа нито един Гробар или ДуПеСар да се яви около съда и да я подкрепи
    .......
    Явно е жертвения агнец
   • Ку
    КУМГЕЙТ - ГЛАДНИ
    2 0
    09:23, 30 яну 2021
    Плашим се от вас Българите - казали Евреите като разбрали, че Делян Добрев плаща наем на майка си с парите от фабриката на баща си! ( Аз съм КУМГЕЙТ - ТЕРИКАТ)
    Да живее гладната рода и нейните сподвижници. 16- години Г. Иванова рода сега 20 години Добрево-Кумгейтова рода.
   • До
    до КУМГЕЙТ
    1 0
    10:56, 30 яну 2021
    Плаща наема с пари от народното събрание. На депутатите наема го плаща НС.
  • 2
   То
   точка
   23 -16
   12:05, 29 яну 2021
   Ако тя не е виновна, аз ли съм виновен. С количката и в пандизата.
  • 3
   Х
   х
   18 -3
   13:02, 29 яну 2021
   Отложиха делото и това е нищо ново и така цял живот но заплатите им ок!
   • 66
    66
    5 -10
    16:02, 29 яну 2021
    То пише какво е причинило отлагането. Ако разбираш... Виж коментара
  • 4
   Ос
   оставете я на мира
   17 -12
   13:28, 29 яну 2021
   жената няма вина, половината язовир е бил на военните, а тази част която включва стената е била на две кооперации, които са напоявали земи с вода от язовира, но няколко месеца преди наводнението, заради писмо от една министерство, кооперациите са върнали стопанисването на язовира на община Харманли, така че виновни няма, хората които починаха бог да ги прости, какво ще постигнете ако я вкарате в затвора невинна?
   • Ос
    оставете я....
    23 -5
    14:01, 29 яну 2021
    Така де, оставете я на мира , нека си гушка всеки месец по 5 бона от борда на окръжна болница , пък вие си скъсвайте **** от бачкане за една минимална заплата.
   • Не
    не гербер
    13 -6
    16:44, 29 яну 2021
    Не можем да ги оставим на мира тези пиавици, които смучат народа вече 30 г. Защо е ставала областен, след като не е била подготвена, защо не е знаела задълженията на областния управител до най малки подробности. Там влиза и контрола на язовирите. Това е много отговорна задача, защото касае живота на много хора. За назидание на другите мераклии за областен, тази трябва да отиде в затвора. Заради нея други отидоха под земята. Тая жена поне малко достойнство няма ли, та се прави на гьон сурат. В панделата за 20 години, това заслужава.
  • 5
   Ел
   Електрожен
   12 -1
   16:10, 29 яну 2021
   А от Марица изток колко ?
  • 6
   Ем
   Емигрант по принуда
   11 -1
   16:21, 29 яну 2021
   Поредният съдебен фарс със нарочен виновник Е поредният автогол на ГЕРБ.
  • 7
   Ку
   куче влачи
   15 -1
   16:49, 29 яну 2021
   За 11 г управление няма осъден нито 1(един) гербер. Има само преместване и то на по добра служба. Справка-Свинетка Павлова и Московски. Този от Добрич, който тормозеше един колбасар с 4-те тона еленски суджук, и той излезе невинен. 180 кг Фидосова на времето и тя излезе невинна. И още много други.
  • 8
   То
   Толупа
   10 -2
   16:59, 29 яну 2021
   Не пишете коментари тук,неизгодните ги трият.........всички в инфото!
  • 9
   12
   123
   2 -9
   19:50, 29 яну 2021
   Как не ви е срам да обвинявате тази жена и да я ра... Виж коментара
  • 10
   Хр
   Христо
   7 -1
   20:20, 29 яну 2021
   Разрушаването на стената е било неизбежно....
   Таз жена е жертва на лошо стечение на обстоятелствата....
   В МНО е заровено кучето....ноооо ...
   шшштттт, дума да не става ...всичко скрито да остава ...
   жалко за обикновените хора, които няма да доживеят възмездие.
  • 11
   *** ти и правосъдието(кривосъдие)
   Толко години и не могат да съберат всички свидетели накуп по едно и също време. Ако беше за банкет мисля нямаше да е проблем.
   Толко години а няма виновен/ни и осъден поне един.
   Смях. Май на гащите ми кафевичко петно се появи от смях.
   Срам и позор.

  Хороскоп за 06.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  06 мар 2021
  Последни новини