От х:

Днес в x:

28 °C

Отложиха делото за наводнението в Бисер срещу Ирена Узунова

Изображение 1 от 3

  Районният съд в Харманли не даде ход на делото за наводнението в село Бисер срещу тогавашния областен управител Ирена Узунова. Причина за отлагане на процеса станаха нередовно призовани свидетели. Припомняме, че заседание по казуса беше насрочено и за декември миналата година, но то беше отсрочено за днес.

  Припомняме, че трагедията стана на 6 февруари 2012 година. Узунова е подсъдима за това, че като областен управител на Хасково не е планирала и организирала разработването на областен план за защита при бедствия, съвместно с централната и местната власт. Не е предприела превантивни мерки като не е осъществила поддръжка и ремонтно възстановителни дейности на хидротехническо съоръжение. В резултат на това е причинила наводнение по непредпазливост в харманлийското село Бисер след скъсване на стената на язовир "Иваново", като е последвала смъртта на 8 души.

  Днес Узунова, която е в инвалидна количка след претърпян инсулт, коментира, че не се чувства отговорна за станалото. Наследници на загинали преди 9 години също бяха на мнение, че подсъдимата не е виновна за трагедията.

  Делото ще продължи на 23 март 2021 година.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Съ
   съдията Пенчо
   11 -15
   11:46, 29 яну 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
   • Мо
    Може и да НЕ е Виновна
    10 0
    18:07, 29 яну 2021
    Щом НЯМа нито един Гробар или ДуПеСар да се яви около съда и да я подкрепи
    .......
    Явно е жертвения агнец
   • Ку
    КУМГЕЙТ - ГЛАДНИ
    2 0
    09:23, 30 яну 2021
    Плашим се от вас Българите - казали Евреите като разбрали, че Делян Добрев плаща наем на майка си с парите от фабриката на баща си! ( Аз съм КУМГЕЙТ - ТЕРИКАТ)
    Да живее гладната рода и нейните сподвижници. 16- години Г. Иванова рода сега 20 години Добрево-Кумгейтова рода.
   • До
    до КУМГЕЙТ
    1 0
    10:56, 30 яну 2021
    Плаща наема с пари от народното събрание. На депутатите наема го плаща НС.
  • 2
   То
   точка
   23 -16
   12:05, 29 яну 2021
   Ако тя не е виновна, аз ли съм виновен. С количката и в пандизата.
  • 3
   Х
   х
   18 -3
   13:02, 29 яну 2021
   Отложиха делото и това е нищо ново и така цял живот но заплатите им ок!
   • 66
    66
    5 -10
    16:02, 29 яну 2021
    То пише какво е причинило отлагането. Ако разбираш... Виж коментара
  • 4
   Ос
   оставете я на мира
   17 -12
   13:28, 29 яну 2021
   жената няма вина, половината язовир е бил на военните, а тази част която включва стената е била на две кооперации, които са напоявали земи с вода от язовира, но няколко месеца преди наводнението, заради писмо от една министерство, кооперациите са върнали стопанисването на язовира на община Харманли, така че виновни няма, хората които починаха бог да ги прости, какво ще постигнете ако я вкарате в затвора невинна?
   • Ос
    оставете я....
    23 -5
    14:01, 29 яну 2021
    Така де, оставете я на мира , нека си гушка всеки месец по 5 бона от борда на окръжна болница , пък вие си скъсвайте **** от бачкане за една минимална заплата.
   • Не
    не гербер
    13 -6
    16:44, 29 яну 2021
    Не можем да ги оставим на мира тези пиавици, които смучат народа вече 30 г. Защо е ставала областен, след като не е била подготвена, защо не е знаела задълженията на областния управител до най малки подробности. Там влиза и контрола на язовирите. Това е много отговорна задача, защото касае живота на много хора. За назидание на другите мераклии за областен, тази трябва да отиде в затвора. Заради нея други отидоха под земята. Тая жена поне малко достойнство няма ли, та се прави на гьон сурат. В панделата за 20 години, това заслужава.
  • 5
   Ел
   Електрожен
   12 -1
   16:10, 29 яну 2021
   А от Марица изток колко ?
  • 6
   Ем
   Емигрант по принуда
   11 -1
   16:21, 29 яну 2021
   Поредният съдебен фарс със нарочен виновник Е поредният автогол на ГЕРБ.
  • 7
   Ку
   куче влачи
   15 -1
   16:49, 29 яну 2021
   За 11 г управление няма осъден нито 1(един) гербер. Има само преместване и то на по добра служба. Справка-Свинетка Павлова и Московски. Този от Добрич, който тормозеше един колбасар с 4-те тона еленски суджук, и той излезе невинен. 180 кг Фидосова на времето и тя излезе невинна. И още много други.
  • 8
   То
   Толупа
   10 -2
   16:59, 29 яну 2021
   Не пишете коментари тук,неизгодните ги трият.........всички в инфото!
  • 9
   12
   123
   2 -9
   19:50, 29 яну 2021
   Как не ви е срам да обвинявате тази жена и да я ра... Виж коментара
  • 10
   Хр
   Христо
   7 -1
   20:20, 29 яну 2021
   Разрушаването на стената е било неизбежно....
   Таз жена е жертва на лошо стечение на обстоятелствата....
   В МНО е заровено кучето....ноооо ...
   шшштттт, дума да не става ...всичко скрито да остава ...
   жалко за обикновените хора, които няма да доживеят възмездие.
  • 11
   *** ти и правосъдието(кривосъдие)
   Толко години и не могат да съберат всички свидетели накуп по едно и също време. Ако беше за банкет мисля нямаше да е проблем.
   Толко години а няма виновен/ни и осъден поне един.
   Смях. Май на гащите ми кафевичко петно се появи от смях.
   Срам и позор.

  Хороскоп за 22.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  22 юни 2021
  Последни новини