От х:

Днес в x:

Удължава се срокът по проекта за "Патронажна грижа" в Димитровград

Продължава предоставянето на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по проект „Звено за патронажна грижа – Димитровград”, информират от местната администрация.

Кметът на Община Димитровград Иво Димов подписа допълнително споразумение с Министерството на труда и социалната политика, с което срокът за предоставяне почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги се удължава с 6 месеца от 02.12.2020 година.

Запазва се капацитетът от 118 потребители. Екипът от специалисти включва лекар, медицински сестри, рехабилитатор, социални работници, психолог, домашни санитари и предоставя в домашна среда индивидуална подкрепа на потребителите, които са хора с увреждания и възрастни хора над 65-годишна възраст с ограничения или в невъзможност за самообслужване. Интегрираните услуги се определят индивидуално за всеки потребител, след изготвена оценка на потребностите. Екипът от специалисти осъществява дейности от медицински характер, битови и социални услуги. както и психологическа подкрепа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини