От х:

Днес в x:

С 25% увеличават ковид леглата в болниците в Хасковско, полицейски бусове ще возят изписани

„Трябва да се увеличи капацитетът на болничните места до 25% на територията на всяка една от болниците, които приемат ковид болни на територията на областта“, съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Това става със заповед на директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова, тъй като област Хасково от вчера е в червената зона по заболяваемост от Ковид.

До края на седмицата в МБАЛ–Хасково ще има 90 легла, на които ще се лекуват пациенти. В МБАЛ-Свиленград ковид леглата ще бъдат 38, в МБАЛ-Харманли – 25 и МБАЛ-Димитровград – 26 легла.

Днес е белязан нов антирекорд в Хасковско с 56 новозаразени.

Изписването на пациентите с Ковид от болница става със специализиран транспорт, а не с лични превозни средства. Заради това обаче се получава забавяне с линейките, защото в някои общини броят им е ограничен. В тази връзка от вчера директорът на МВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков издал заповед, с която 3 автомобила на полицията да бъдат оборудвани за превозване на изписаните пациенти с отрицателен PCR тест. В тази връзка днес е извършен инструктаж и при необходимост микробусите могат да се включат за извеждане на хора от болници.

Д-р Здравкова заяви, че към обяд в МБАЛ-Хасково нямало свободни легла. Имало едно-две свободни места в МБАЛ-Свиленград и едно в Харманли. Тя уточни обаче, че обстановката е много динамична, защото има текучество.

До края на седмицата ще стане ясно дали ще бъдат наложени допълнителни противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Ко
    Космонавт
    43 -8
    16:50, 4 ное 2020
    Мерки се вземат за намаляване на заразените. Не за лекуване. И 200 легла да се открият кой ще лекува болните на тях. И за 3 дена ще се напълнят.Хората си се шматкат по улиците. По магазини и кафенета все едно нищо няма. 56 положителни означава 400 заразени около тях.
    Утре като станат 100 - 800 и така нататък. Математиката няма прошка. Накрая ще стане като в о ня виц - хем ти е-ха , хем торбата със сол ще изядем и боя ще си отнесем. Бойко Борисов се скри под карантина като страхлива мишка и прехвърли топката надолу да се решава локално.
    • Ха
      Хахаха
      23 -9
      17:17, 4 ное 2020
      Математиката няма значение, ако не вярваш в нея. 90% в тоя град са неграмотни кауни.
    • Пи
      Пичове и потки
      38 -3
      18:23, 4 ное 2020
      Леглата не са проблем. Няма лекари и сестри. А няма защото някой шеф на болница взима по 100 000 лева заплата. И лекарите и сестрите бягат на запад. В българия не се краде. Граби се. Не се надявайте да ви лекуват. Молете се да не се разболеете
    • Др
      Др.Курчев
      10 -2
      00:20, 5 ное 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Те
    тежко положение
    35 -10
    16:55, 4 ное 2020
    В диспансера в Болярово-туб,има цял етаж свободен.Какво ви пречи да разкриете легла и там.Точните специалисти са там.Имат и апаратура.Не може да ни казвате места няма. Длъжни сте да разкриете легло за всеки един нуждаещ се.Отделението по физиотерапия,очното отделение са все места,които са подходящи.В хасково има лекари,но явно ги е страх,или личните интереси надделяват.Не искат да си зарежат кабинетчетата,точат на халост здравната каса.
    Колкото до подвижните рентгенови апарати,нека и лекарите с имоти в Гърция,със скъпите коли,невъзвращенците от екзотични екскурзии покажат и съпричастност.Как не ви е срам да просите пари за техника,когато вие сами източихте парите с които можеха да се купят не два ами 20 такива апарата.
    Сега е момента да покажете,докажете колко сте компетентни.Има лекари които заслужават милиони,но те не са в Хасковската болница.Познавам доста,които преди години си брояха стотинките,сега вдигнали глави,навирили нос и кой като тях.Хайде холан,не се знаем от вчера,Хасково е малък град и всичко е на показ.
    • Бо
      Болен здрав носи
      32 -2
      17:02, 4 ное 2020
      Легла - много! Лекари няма!
    • Чо
      чочо
      15 -7
      20:53, 4 ное 2020
      Нека Гелов и Атанасов от хирургия да си продадат яхтите и имотите в гърция и да помогнат на болницата!
    • За
      запознат
      7 -5
      08:20, 5 ное 2020
      Това за Гелов и Атанасов е вярно.Яхтите им са на пристанището на острова на Бойко Борисов.Само,че техните пари са от всекидневен тежък и отговорен труд докато пишещия тези глупости завистлив ,безработен индивид по цял ден си чопли носа.
    • Да
      дарител
      7 0
      09:35, 5 ное 2020
      Защо само яхтите? Нека да си продадат и хеликоптерите - паркирани на площадките пред къщите им.
    • Мб
      МБАЛ
      1 -1
      12:52, 5 ное 2020
      Бившата военна болница е идеално място за специализирана КОВИД болница . Защо още дреме този министър незнам.Има много болни и от заболявания различни от ковид ,дайте им възможност за лечение ,проследяване.
      Нека и великите джипита да си припомнят ,че и те са лекари а не само търговци и да се включат в активното лечение на болни с по няколко дежурства например.
      Доболничната помощ не е онлайн сектор!!!!
  • 3
    Че
    Четири лапи и двама папи
    12 -14
    17:47, 4 ное 2020
    Фантазията ви ражда все по-апокалиптични картини, а на улицата хората са спокойни и си живеят спокойно. Всичките ковидиоти сте за лудницата! Там да увеличава леглата ветеринарката и в кучешкият приют, че много се разлаяхте!
  • 4
    Ве
    Весо
    14 -2
    18:53, 4 ное 2020
    Вземете и бусовете на хлебозавода за извозване на пациенти.
    • Шш
      шшшшт тихо
      9 0
      20:27, 4 ное 2020
      че ше ги вземат. тия са малоумни
  • 5
    Хъ
    Хърманлицка подка
    12 -1
    19:36, 4 ное 2020
    Ех калинки
    • Ви
      видимите резултати
      11 -1
      06:25, 5 ное 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • :)
      : )
      9 -1
      04:11, 5 ное 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
    Ши
    шибенце
    7 0
    07:36, 5 ное 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 8
    Те
    тежко положение
    1 -2
    11:01, 5 ное 2020
    До ЗАПОНАТ:Коя работа е лека,коя е тежка?сигурно съм запознат колко и какво работят въпросните доктори,които споменаваш.Работят единствено за собствена облага.Кой сериозно болен се е оперирал в Хасково или бягат до услугите на колегите им в Пловдив или София?!Дори ти самия няма да се оставиш в тяхните ръце.Повече от сигурен съм!!!Няма безплатна операция в хасковското хирургическо отделение.Дори по пътека да си.Добре,че имат кабинети,частна болница/Хигия/та си препращат пациенти и така отчитат дейност.С какви пари купиха бившата военна болница???Как и с какво я оборудваха и обзаведоха?Нека излязат и кажат та всички да разберем и да ти повярваме за честния им неуморим ТРУД!
  • 9
    За
    запознат
    2 -1
    12:54, 5 ное 2020
    Запознат съм защото мен лично ме оперира д-р Гелов и ще му бъда благодарен цял живот.Аз не знам ти какво работиш освен да разхождаш кучето си на Кенана,но ти пожелавам да попаднеш в хирургия за да видиш как се работи там от лекари и от сестри.Апропо може да отидеш в София от където наскоро върнаха моя оперирана близка в ковчег.
Последни новини