От х:

Днес в x:

16 °C

Осъдиха двамата турски тираджии, отказали престой на паркинга край Узунджово

Двама турски шофьори са осъдени за неизпълнение на полицейско разпореждане за престой на буферен паркинг край хасковското село Узунджово, съобщиха от прокуратурата.

Единият е 47-годишен мъж. Той е осъден за това, че на 26.07.2020 г., около 18:50 ч., на автомагистрала „Марица", до пътен възел Димитровград, противозаконно попречил на орган на властта — двама младши автоконтрольори да изпълнят задълженията си. Униформените имали ангажимент да подпомагат и насочват водачите на товарни автомобили, извършващи международен превоз към буферния паркинг. Водачът на тежкотоварен автомобил „Волво" отказал да отбие към бившето летище Узунджово и дори спрял напречно на пътните платна и възпрепятствал движението.

Турският гражданин е осъден на 6 месеца условно с изпитателен срок от 3 години. Присъдата е наложена по споразумение на Районна прокуратура - Димитровград и защитата на обвиняемия.

Другият провинил се водач е 30-годишен мъж. Той извършил нарушение на 25.07.2020 година на пътя край димитровградското село Крепост. Отказал да напусне района на автобусна спирка и да предостави документите си за самоличност – лична карта, паспорт и шофьорска книжка, както и да продължи движението си към обособен буферен паркинг в бившето летище Узунджово.

Турският гражданин е отнесъл глоба в размер на 2000 лева. Неговото наказание също е наложено по споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Двете определения на Районен съд – Димитровград са окончателни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ко
  колега
  8 -4
  17:15, 4 авг 2020
  Отказали са да финансират ГЕРБ.
 • 2
  Го
  голям праз
  4 -5
  17:30, 4 авг 2020
  Осъдили единия условно , другия с глоба, която няма да плати. Голям праз. Ебах ти и съдебната система. Язък си за кметицата и зам. кметицата на район Младост , има да гният горките в ареста.
 • 3
  Ko
  Ko?
  6 -5
  18:00, 4 авг 2020
  Този паркинг е едно насилствено остъргване на пари от превозвачите! Който не се подчини на рекета - съд! Ама иначе митничарите и паспортаджиите бяха лошите, дето си искали кафе.. Някой ще каже - това тук е законно.. да бе, узаконено е, ама къде потъват тия пари? Къде потъват парите от "златния гьол"??

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини